Σήμερα το βράδυ η Apple θα κυκλοφορήσει την ενημέρωση του iOS 13.1. Λίγες μέρες πέρασαν από την επίσημη διάθεση του iOS 13 και το νέο update φιλοδοξεί να κλείσει τις τρύπες που άνοιξε η ετήσια φθινοπωρινή ενημέρωση αλλά και να προσθέσει μερικές από τις λειτουργίες που έχουν ανακοινωθεί από την Apple αλλά δεν πρόλαβαν να συμπεριληφθούν στην αρχική έκδοση. Αλλά όχι όλες, καθώς, από όσα γνωρίζουμε έως τώρα η κοινή χρήση των φακέλων του iCloud μάλλον θα καθυστερήσει.

Η αναβάθμιση αναμένεται όπως πάντα λίγα λεπτά μετά τις 20:00, θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές που δέχθηκαν την έκδοση 13 και τα κυριότερα χαρακτηριστικά της αναμένουμε να είναι τα εξής (δεν πρόκειται για τις επίσημες σημειώσεις της έκδοσης, αλλά για τις διαπιστώσεις μας έως τώρα):

  • Το άγγιγμα της οθόνης με τρία δάκτυλα όταν δεν είναι ενεργό πλαίσιο κειμένου δεν θα ενεργοποιεί το μενού της Αντιγραφής (παρουσιάζεται πρόβλημα σε παιχνίδια)
  • Επιδιόρθωση σοβαρού σφάλματος που επέτρεπε σε τρίτους τη θέαση των επαφών από την οθόνη κλειδώματος
  • Επιδιόρθωση των περισσότερων bugs (αλλά όχι όλων)
  • Στην εφαρμογή Συντομεύσεις προστίθεται η καρτέλα των Αυτοματισμών (η οποία θα γίνει ακόμα πιο χρήσιμη στα τέλη του μήνα που θα αναβαθμιστούν και τα HomePods)
  • Προστίθεται το ανακοινωμένο χαρακτηριστικό του διαμοιρασμού του Εκτιμώμενου Χρόνου Άφιξης στους Χάρτες (ETA share)
  • Κατά την προβολή της αλλαγής της έντασης του ήχου εμφανίζεται και το εικονίδιο της εκάστοτε συσκευής εξόδου (π.χ. AirPods)
  • Νέα εικονίδια σχετικά με το HomeKit
  • Νέα γραφικά για την απόδοση των game controllers στο widget των μπαταριών

Φυσικά, όπως πάντα, αν προκύψει κάτι το αξιοσημείωτο θα ενημερώσουμε το παρόν κείμενο.

Ενημέρωση 18:50

Το σημερινό iOS 13.1 update θα εκμεταλλεύεται το U1 chip των συσκευών iPhone 11/Pro/Max (Ultra Wideband). Κοιτάξτε («σημαδέψτε») κατά τη διαδικασία αποστολής αρχείου με το AirDrop μια συσκευή και η συσκευή σας θα καταλάβει σε ποια θέλετε να στείλετε το αρχείο.

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροΝτεμπούτο σήμερα για το iPadOS
Επόμενο άρθροForthnet: αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2019
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.