Ο γνωστός μας και έγκυρος Ming-Chi Kuo σε νέο σημείωμά του ενημερώνει τους επενδυτές για τις προβλέψεις του ως προς τις κυκλοφορίες της Apple κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020. Το σημείωμα εστιάζει κατά βάση στις αναμενόμενες επιπτώσεις που θα έχει ο κοροναϊός στην εφοδιαστική αλυσίδα και σε ένα μικρό σκέλος του αποτυπώνει τις προβλέψεις του αναλυτή.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καταφέρει να διαβάσουμε το σημείωμα του Kuo. Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από τα σχετικά ρεπορτάζ των 9to5Mac και MacRumors.

  • MacBook Pro 13″ και MacBook Air με νέο πληκτρολόγιο τύπου scissor mechanism. Μετά από την κυκλοφορία του 16ιντσου MacBook Pro με το νέου τύπου πληκτρολόγιο είναι αναμενόμενη η υιοθέτησή του και στα υπόλοιπα laptops της Apple. Αν αυτό δεν γίνει, οι πωλήσεις των συγκεκριμένων μοντέλων θα είναι περιορισμένες, εν αναμονή των φημολογούμενων αλλαγών.
  • iPhone στις 4,7″ (κατά πολλούς το SE 2). Αναμένουμε να έχει πιο προσιτή τιμή και να φέρει οθόνη LCD, γλώσσα σχεδιασμού αντίστοιχη με αυτή του iPhone 8, αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, system on a chip A13 και 3GB RAM. Στο διεθνή ειδικό τύπο γίνεται λόγος για αρχική τιμή στα 399 δολάρια (συν φόροι).
  • Νέα μοντέλα iPad. Αν και δεν διαβάζουμε ειδική αναφορά στα “Pro”, εκτιμάμε πως η επερχόμενη ανανέωση που αναμένεται από τον Μάρτιο και μετά θα αφορά τα high end tablets της Apple. Κυρίως λόγω του timing και της αναφοράς περί 3D sensing οπίσθιου συστήματος τριπλού φακού, βελτιστοποιημένου για εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας.
  • Αξεσουάρ εντοπισμού αντικειμένων. Ή αλλιώς, tracker. Από πέρυσι διαβάζουμε για αυτά, τα νέα iPhones φέρουν ειδικά τσιπάκια Ultra Wideband για να τα εκμεταλλεύονται στο έπακρο, έχουμε διαβάσει διάφορα σχετικά στον κώδικα του iOS 13, ακόμα όμως δεν έχουν κυκλοφορήσει. Αναμένουμε τα tags να είναι ακριβότερα από τα αντικείμενα που θα θέλουμε να προστατέψουμε / παρακολουθούμε τη θέση τους.
  • «Smaller wireless charging mat». Μπορεί η Apple να μην κατάφερε να υλοποιήσει το (επαναστατικό ως ιδέα) AirPower, ίσως όμως να μην έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της για την κυκλοφορία ενός – μικρότερου – ασύρματου φορτιστή / mat. Ίσως είναι αργά θα πουν κάποιοι, το αξεσουάρ της «μαμάς» θα πουλήσει σαν ζεστό ψωμί, θα πουν κάποιοι άλλοι. Ας το δούμε πρώτα, να δούμε και την τιμούλα του και σχολιάζουμε μετά…
  • High End ακουστικά. Ο Kuo δεν παρέθεσε λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη αναφορά του παρά μόνο πως θα υποστηρίζουν το πρότυπο bluetooth (το προφανές). Παλαιότερα ο Mark Gurman του Bloomberg είχε αναφέρει πως η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει (με το δικό της logo και όχι των Beats) ακουστικά over-ear. Δεν γνωρίζουμε αν η αναφορά εκείνη σχετιζόταν με τη σημερινή του Kuo ή αν εκείνα τα ακουστικά εξελίχθηκαν στα – αρκετά καλά – Beats Solo Pro. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσθέσουμε πως το MacRumors εντόπισε αναφορές και εικόνες για τα νέα ακουστικά Powerbeats4 (Beats) στον κώδικα του ολόφρεσκου iOS 13.3.1.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε σχετικά με τον κοροναϊό πως σύμφωνα με τον Kuo το χειρότερο σενάριο για την Apple είναι η αναβολή της κυκλοφορίας κάποιων προϊόντων για το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ