Ο έγκυρος αναλυτής Ming-Chi Kuo απέστειλε στους επενδυτές – πελάτες του τις εκτιμήσεις του για τα προϊόντα που θα κυκλοφορήσει η Apple εντός του 2019. Αντίγραφο του σημειώματος απέκτησαν οι ιστοσελίδες MacRumors και 9to5Mac, οι οποίες και δημοσιοποίησαν το περιεχόμενό του.

iPhone

Οι συσκευές iPhone του 2019 θα διατηρήσουν τις τεχνολογίες και τις διαγωνίους οθονών των μοντέλων του 2018. Δηλαδή, θα έχουμε πάλι ένα OLED μοντέλο στις 5,8″, ένα LCD μοντέλο στις 6,1″ και ένα OLED στις 6,5″.

Η συσκευή που θα αντικαταστήσει το iPhone XR (πιθανώς) θα αναβαθμιστεί στα 4GB RAM.

Όλα τα νέα μοντέλα θα φέρουν γυάλινο περίβλημα (frosted glass casing), μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας, τη δυνατότητα να φορτίζουν ασύρματα άλλες συσκευές (bilateral wireless charging) και αναβαθμισμένα radio chips υπερ-ευρείας ζώνης (Ultra-Wide Band – UWB) για βελτιωμένη πλοήγηση εξωτερικού αλλά και εσωτερικού χώρου. Επίσης, οι νέες συσκευές θα διαθέτουν αναβαθμισμένο σύστημα βιομετρικής ταυτοποίησης Face ID (με ισχυρότερο σύστημα flood illumination).

Ο Kuo αναφέρει την προσθήκη οπίσθιου συστήματος κάμερας τριπλού φακού, ο διεθνής ειδικός Τύπος όμως έως αυτή τη στιγμή εκτιμά πως είναι πολύ πιθανό το χαρακτηριστικό αυτό να αφορά μόνο το Max μοντέλο.

Και οι τρεις συσκευές θα έχουν θύρες Lightning καθώς δεν αναμένεται τελικά ούτε το 2019 να γίνει η μετάβαση στο πρότυπο USB-C. Τέλος, το μέγεθος της εγκοπής (notch) δεν αναμένεται να αλλάξει.

iPad

Ο Kuo εκτιμά πως η Apple κατά το 2019 θα κυκλοφορήσει τα εξής μοντέλα iPad:

  • Δύο νέες συσκευές iPad Pro
  • Ένα νέο entry level (πιθανότατα όμως ακριβότερο) iPad στις 10,2 ίντσες, πιθανώς με μειωμένα bezels και στις ίδιες διαστάσεις με το σημερινό μοντέλο των 9,7 ιντσών
  • Αναβαθμισμένο iPad mini 5ης γενιάς

Mac

Σύμφωνα με το σημείωμα του Kuo η Apple φέτος θα κυκλοφορήσει ένα νέο, πιθανώς πλήρως ανασχεδιασμένο MacBook Pro στις 16″-16.5″. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε πως παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ο ανασχεδιασμός των Pro laptops της Apple δεν θα γίνει πριν το 2020, καθώς έχουν περάσει μόνο 2,5 χρόνια από την εισαγωγή του σημερινού σχεδίου. 

Ο Kuo αναφέρει επίσης πως στο 13ιντσο μοντέλο θα προστεθεί υποστήριξη για 32GB RAM.

Τέλος, το 2019 αναμένεται η Apple να κυκλοφορήσει το πολυ-αναμενόμενο μοντέλο Mac Pro που θα αναβαθμίζεται εύκολα από τους χρήστες.

Νέο Monitor

Η Apple το 2016 εγκατέλειψε την αγορά των monitors προτείνοντας στους πελάτες της λύσεις άλλων κατασκευαστών, όπως της LG. Παράλληλα με την προετοιμασία του επερχόμενου – modular – Mac Pro, η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και ένα νέο 6K monitor στις 31,6″ (αναφέρεται ως «Mini LED-like»). Να σημειωθεί πως ο Phil Schiller κατά το 2017 επιβεβαίωσε τα δύο αυτά projects. Ο Kuo το αναφέρει στο σημείωμά του ως «6k3k monitor».

AirPower και AirPods

Το σύστημα πολλαπλής ασύρματης φόρτισης, AirPower, το οποίο θα έπρεπε να έχει ήδη κυκλοφορήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η ίδια η Apple, αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά το πρώτο μισό του 2019.

Ως προς τα νέα AirPods, θα κυκλοφορήσουν και αυτά το πρώτο εξάμηνο του ’19 και θα φέρουν αναβαθμισμένη υποστήριξη του πρωτοκόλλου bluetooth και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Σημειώστε πως τα ακουστικά θα μπορούν να φορτίζονται απευθείας από τις νέες συσκευές iPhone (Bilateral wireless charging).

Κλείνοντας

Μπορεί ο Kuo να είναι ο πιο αξιόπιστος αναλυτής ως προς τα προϊόντα της Apple έχοντας εξαιρετικές πηγές στο κύκλωμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε πως πρόκειται για εκτιμήσεις, άρα προβλέψεις και είναι πιθανό μέρος αυτών να μην επιβεβαιωθούν.

ΣΧΟΛΙΑ