Οι νέες συσκευές iPhone του 2019 θα φέρουν αναβαθμισμένο εμπρόσθιο σύστημα κάμερας TrueDepth στα 12 megapixels, σύμφωνα με τη νέα αναφορά του έγκυρου αναλυτή Kuo (Ming-Chi Kuo) που έχουν στα χέρια τους οι συντάκτες του MacRumors. Το αναβαθμισμένο σύστημα TrueDepth αφορά τις νέες συσκευές των 5,8″6,1″ και 6,5″. Τα μοντέλα iPhone XS, XS Max & XR φοράνε φακό στα 7 megapixels.

Σύμφωνα με τον Kuo, οι συσκευές των 5,8″ και 6,5″ (οι αντίστοιχες των XS & XS Max) θα φέρουν οπίσθιο σύστημα κάμερας τριπλού φακού, ενώ η πιο budget friendly έκδοση των 6,1″ (το σημερινό XR) θα αναβαθμιστεί, αποκτώντας διπλό φακό. Ο νέος, super-wide φακός των 12 megapixels που θα προστεθεί στα υπάρχοντα συστήματα καμερών των OLED συσκευών (5,8″ & 6,5″) θα κατασκευάζεται αποκλειστικά από τη Sony.

Ο Kuo υποστηρίζει πως φέτος οι αναβαθμίσεις στις κάμερες των νέων συσκευών iPhone θα είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της Apple.

Επιπροσθέτως, αναμένεται οι δύο νέοι φακοί [ο εμπρόσθιος (12mp) και ο super-wide (12mp)] να έχουν διαφορετική επίστρωση, στις συσκευές των 5,8″ και 6,5″. Θα είναι μαύρη και οι φακοί δεν θα φαίνονται εύκολα με γυμνό μάτι. Τα ξένα μέσα κάνουν λόγο για πιο δυσδιάκριτο [inconspicuous] φακό και για πιο ενιαία, ομοιόμορφη εμφάνιση. Είναι πιθανό η Apple να εξερευνά τρόπους για να μην είναι άσχημο το τελικό αποτέλεσμα από άποψη αισθητικής.

Προσοχή, μη γίνει παρανόηση: σύμφωνα με το report του Kuo η νέα επίστρωση αφορά τον εμπρόσθιο φακό στις νέες συσκευές των 5,8″ & 6,5″ και μόνο το νέο φακό (δηλαδή 1 στους 3) στα οπίσθια συστήματα καμερών στις συσκευές των 5,8″ και 6,5″. 

Τέλος, ο Kuo επισύναψε συγκριτικό πίνακα με τα αναλυτικά [αναμενόμενα] χαρακτηριστικά των νέων φακών σε σύγκριση με αυτά των υπαρχόντων.

ΣΧΟΛΙΑ