Αν και υπάρχουν πολλοί, σωστοί τρόποι για να αποκρύψετε τις φωτογραφίες σας που δεν θέλετε να είναι σε κοινή θέα, όπως η λύση που σας είχαμε προτείνει, είναι αρκετοί αυτοί που δεν εμπιστεύονται τις φωτογραφίες τους σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Επίσης, μερίδα των χρηστών επιθυμεί κάτι πιο απλό, δηλαδή την απόκρυψη συγκεκριμένων φωτογραφιών από το άλμπουμ κάμερας της συσκευής τους.

Τι σημαίνει αυτό; Εάν δώσετε τη συσκευή σας σε κάποιον και ανοίξει την εφαρμογή των φωτογραφιών, θα μπορεί να «σερφάρει» στις φωτογραφίες σας. Εάν χρησιμοποιήσετε την απόκρυψη, οι φωτογραφίες αυτές δεν θα είναι ορατές, παρά μόνον εντός του άλμπουμ «Κρυμμένα». Ένα απλό κοίταγμα λοιπόν από έναν φίλο μας δεν θα αποκαλύψει κάποιες φωτός μας που έχουμε επιλέξει να αποκρύψουμε.

Ας δούμε όμως πώς μπορούμε να αποκρύψουμε κάποιες από τις φωτογραφίες μας:

Έχουμε ανοίξει μέσα από την εφαρμογή των Φωτογραφιών τη φωτογραφία που θέλουμε να κρύψουμε και επιλέγουμε το εικονίδιο διαμοιρασμού.

Επιλέγουμε «Απόκρυψη»

Επιλέγουμε «Απόκρυψη φωτογραφίας»

Η φωτογραφία μας είναι πλέον ορατή μόνο εντός του άμπουμ «Κρυμμένα»

Εάν θέλουμε να είναι και πάλι ορατή μαζί με τις υπόλοιπες φωτογραφίες μας, την επιλέγουμε μέσα στο άλμπουμ «Κρυμμένα», πατάμε το εικονίδιο διαμοιρασμού και μετά «Επανεμφάνιση».

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε πως εάν έχετε ενεργοποιημένη τη Βιβλιοθήκη φωτό iCloud, οι αποκρύψεις και οι επανεμφανίσεις θα συντελούνται σε όλες τις συσκευές σας.

Είδαμε πως μπορούμε να αποκρύψουμε από το άμπουμ κάμερας της εφαρμογής των φωτογραφιών, κάποιες επιλεγμένες φωτογραφίες μας, χωρίς την εγκατάσταση ειδικού λογισμικού. Φυσικά, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και για τα αρχεία video που έχουμε αποθηκευμένα εντός της εφαρμογής.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ