Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε να δει ο επισκέπτης του φημισμένου διεθνούς τεχνολογικού συνεδρίου CES 2018 που γίνεται αυτές τις μέρες στο Las Vegas θα ήταν η παρουσίαση μίας νέας σειράς κοσμημάτων. Μόνο που αυτά τα κοσμήματα διαφέρουν με τα υπόλοιπα της αγοράς όχι μόνο γιατί τα κατασκευάζει η Dell, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και επειδή φτιάχνονται από ανακυκλωμένο χρυσό που προέρχεται από πλακέτες παλιών υπολογιστών.

Η σειρά κοσμημάτων που παρουσιάστηκε στο CES 2018 ονομάζεται The Circular Collection και υπογράφεται από την πάντα πρωτοπόρο Dell και τη γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιό, ακτιβίστρια και – τώρα – σχεδιάστρια κοσμημάτων Nikki Reed. Περιλαμβάνει δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και μανικετόκουμπα κατασκευασμένα από χρυσό 14 και 18 καρατιών ο οποίος έχει απομονωθεί από εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών που συγκεντρώνονται για ανακύκλωση. Είναι προφανές ότι το όνομα της σειράς (κύκλος) παραπέμπει στην ανακύκλωση όπως και οι σχεδιαστικές γραμμές των κοσμημάτων που είναι όλες κυκλικές.

Η δράση της Dell εντάσσεται σε ένα γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό που έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο κύκλο χρήσης υλικών, να επαναχρησιμοποιήσει όλα τα πολύτιμα μέταλλα των παλιών υπολογιστών και να φτάσει στο σημείο που τα μέταλλα των μητρικών καρτών της θα προέρχονται μόνο από ανακύκλωση. Με αυτή τη στρατηγική η Dell συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης του αέρα και του νερού που προκαλείται από την εξόρυξη χρυσού. Τα κοσμήματα της σειράς The Circular Collection θα παραχθούν σε περιορισμένες ποσότητες και θα πωλούνται από $78 έως $348, μόνο μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος μόδας Bayou With Love των Nikki Reed και Morgan Bogle.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ