Η Apple εκτιμάται πως ετοιμάζει ένα Plus μοντέλο στις 6,5 ίντσες στο form factor του iPhone X. Η ανάλυση της οθόνης που αναμένουμε να φέρει το phablet της Apple, είναι 1242 x 2688 pixels.

Το βραζιλιάνικο site iHelpBR ανακάλυψε στον κώδικα της πιο πρόσφατης beta του iOS 12 αναφορές σε αυτή την ανάλυση οθόνης, οπότε μάλλον μιλάμε για επιβεβαίωση των φημών. Η ιστοσελίδα επίσης αναφέρει πως το επερχόμενο phablet θα υποστηρίζει και οριζόντια απεικόνιση (landscape), αναφέροντάς τη ως “iPad-like”. Εμείς θα προτιμούσαμε τον όρο “Plus-like”. Επίσης, ήταν κάτι το απολύτως αναμενόμενο, εφόσον τα παλαιότερα Plus μοντέλα υποστήριζαν ήδη το landscape mode. 


Το iPhone X, αν και έχει οθόνη 5,8 ιντσών δεν διαθέτει πλήρες landscape mode και η υποστήριξη περιορίζεται στα interfaces κάποιων εφαρμογών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα iHelpBR, όταν “ανάγκασαν” το εργαλείο iOS simulator να απεικονίσει την ανάλυση 1242 x 2688 pixels, είδαν πως οι στοκ εφαρμογές (Ημερολόγιο, Επαφές, Μηνύματα κλπ), είναι ήδη βελτιστοποιημένες για οριζόντια απεικόνιση στη συγκεκριμένη ανάλυση.

Τι κρατάμε:

  • Επιβεβαιώνεται η ανάλυση του επερχόμενου phablet των 6,5 ιντσών (1242 x 2688 pixels)
  • Επιβεβαιώνεται (όπως αναμενόταν) η πλήρης υποστήριξη (και σε επίπεδο Οθόνης Αφετηρίας) της οριζόντιας απεικόνισης

Μείνετε συντονισμένοι, σε λίγα λεπτά θα αναρτήσουμε άρθρο με τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple που ανακοινώθηκαν πριν λίγο.

 

ΣΧΟΛΙΑ