12.8 C
Athens
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Κινέζικη start-up λανσάρει μηχανή φιλιών για τα ζευγάρια που βρίσκονται σε απόσταση

Ορισμένοι σχολιαστές στο Weibo εξέφρασαν την ανησυχία ότι η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για διαδικτυακό ερωτικό περιεχόμενο, το οποίο ελέγχεται αυστηρά στην Κίνα.

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μια κινεζική start-up εταιρεία, εμπνευσμένη από την απομόνωση του lockdown, εφηύρε μια μηχανή φιλιών για ζευγάρια που βρίσκονται σε απόσταση. Η συγκεκριμένη μηχανή μεταδίδει τα data των φιλιών των χρηστών, που συλλέγονται μέσω των αισθητήρων κίνησης οι οποίοι είναι κρυμμένοι στα χείλη σιλικόνης κι έτσι κινούνται ταυτόχρονα όταν αναπαράγουν τα φιλιά που ελήφθησαν.

Το MUA – που πήρε το όνομά του από τον ήχο που βγάζουν συνήθως οι άνθρωποι όταν δίνουν ένα φιλί – επίσης συλλαμβάνει και αναπαράγει τον ήχο κατά τη διάρκεια του φιλιού, κάνοντας την εμπειρία πιο αυθεντική, δήλωσε η start-up εταιρεία Siweifushe που έχει έδρα το Πεκίνο.

Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να κατεβάσουν δεδομένα φιλιών, που υποβάλλονται μέσω μιας συνοδευτικής εφαρμογής από άλλους χρήστες.

Η ιδέα προέκυψε από τα συχνά, μακροχρόνια και εκτεταμένα μέτρα καραντίνας της Κίνας, κατά τη διάρκεια της τριετούς πανδημίας COVID-19, τα οποία είχαν φτάσει στο σημείο να απαγορεύουν στους κατοίκους να βγουν από τα διαμερίσματά τους για μήνες.

«Ήμουν σε σχέση τότε, αλλά δεν μπορούσα να συναντήσω την κοπέλα μου λόγω lockdown», είπε ο εφευρέτης Zhao Jianbo.

Στη συνέχεια, ως φοιτητής στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου, εστίασε τη μεταπτυχιακή του εργασία στην έλλειψη σωματικής οικειότητας στις βιντεοκλήσεις. Αργότερα δημιούργησε την εταιρεία Siweifushe η οποία κυκλοφόρησε το MUA, το πρώτο του προϊόν, στις 22 Ιανουαρίου με τιμή περίπου 260 γουάν (34,94€).

Τις δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της, η εταιρεία πούλησε πάνω από 3.000 μηχανές φιλιού και έλαβε περίπου 20.000 παραγγελίες, δήλωσε.

Το MUA μοιάζει με φορητή βάση με ρεαλιστικά σφιγμένα χείλη που προεξέχουν από μπροστά. Για να το χρησιμοποιήσουν, οι ερωτευμένοι πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή στα smartphone τους και να «ζευγαρώσουν» τις μηχανές φιλιού τους, τις οποίες συνδέουν στη θύρα φόρτισης του τηλεφώνου. Ενεργοποιούν τη συσκευή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή και, στη συνέχεια, όταν τη φιλούν, ανταποδίδει το φιλί.

Η συσκευή διατίθεται σε πολλά χρώματα αν και με τα ίδια unisex χείλη. Έχει λάβει μικτές κριτικές, με ορισμένους χρήστες να λένε ότι ήταν ενδιαφέρον, ενώ άλλοι είπαν ότι τους έκανε να νιώθουν άβολα. Ανάμεσα στα κορυφαία παράπονα ήταν η έλλειψη γλώσσας.

Ορισμένοι σχολιαστές στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo εξέφρασαν επίσης την ανησυχία ότι η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για διαδικτυακό ερωτικό περιεχόμενο, το οποίο ελέγχεται αυστηρά στην Κίνα.

Ο Zhao ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του συμμορφώνεται με τους κανονισμούς, αλλά ότι «δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη συσκευή».

Το MUA δεν είναι η πρώτη συσκευή απομακρυσμένου φιλιού. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ηλεκτροεπικοινωνιών του Τόκιο ανακάλυψαν μια «μηχανή μετάδοσης φιλιού» το 2011 και επίσης, το Imagineering Institute της Μαλαισίας έφτιαξε ένα παρόμοιο gadget που ονομάζεται «Kissinger» το 2016.

NewsDesk
NewsDesk
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky

ΠΡΟΣΦΑΤΑ