Ο αξιόπιστος αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, επέστρεψε με νέο report προς τους επενδυτές. Μέσω των πηγών του στην εφοδιαστική αλυσίδα της Apple δίνει τις νεότερες εκτιμήσεις του για τα επερχόμενα AirPods δεύτερης γενιάς, για την “υποδοχή” που επιφύλαξε το κοινό στο HomePod, αλλά και για ένα νέο, φθηνότερο MacBook Air.

MacBook Air

Ο Kuo εκτιμά πως η Apple θα κυκλοφορήσει ένα νέο, φθηνότερο MacBook Air κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, δηλαδή έως τον Ιούνιο. Ο αναλυτής υποστηρίζει πως με αυτή της την κίνηση η Apple θα επιτύχει αύξηση των πωλήσεων των φορητών υπολογιστών της κατά 10-15% σε ετήσια βάση.

Μία αντίστοιχη αναφορά είχε υπάρξει τον Γενάρη και από τη Digitimes. Η σειρά MacBook Air τα τελευταία χρόνια δεν έχει ανανεωθεί όπως θα έπρεπε, καθώς η Apple εστίασε στην προώθηση του 12ιντσου MacBook και στη σειρά MacBook Pro. Σήμερα η Apple πωλεί το 13ιντσο MacBook στα 1000 δολάρια (συν φόροι) και ο Kuo υποστηρίζει πως το νέο μοντέλο θα έχει μειωμένη τιμή.

Ο Kuo επισημαίνει πως η σειρά MacBook Air παραμένει πολύ δημοφιλής στους φοιτητές.

AirPods

Ως προς τα AirPods, ο Kuo αναφέρει πως το επερχόμενο μοντέλο με το χαρακτηριστικό “Hey Siri” θα κυκλοφορήσει κατά το δεύτερο μισό του 2018. Παραμένει “θετικός” ως προς τις προοπτικές του προϊόντος και εκτιμά πως η Apple θα επιτύχει αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων ως προς τα προηγούμενα έτη (YoY).

LCD iPhone στις 6,1 ίντσες

Ως προς τις επερχόμενες συσκευές iPhone, ο Kuo αναφέρθηκε σε αυτή των 6,1 ιντσών και εκτιμά πως η διαφαινόμενη επιτυχία της θα βοηθήσει τους προμηθευτές και συνεργάτες της Apple, Unimicron, Wistron και Pegatron να αυξήσουν το τζίρο τους.

HomePod

Ως προς το HomePod, ο Kuo αναφέρει πως έως τώρα η πορεία του είναι μέτρια. Η οδηγία του ως προς το έξυπνο ηχείο της Apple είναι “ουδέτερη” (neutral), έχοντας πρώτα αναλύσει τους χρόνους παράδοσης των νέων παραγγελιών.

Κλείνοντας

Ως προς τις συσκευές iPhone, μάλλον η εικόνα έχει ξεκαθαρίσει, καθώς συνεχίζουν όλοι οι αναλυτές να θεωρούν δεδομένη την κυκλοφορία τριών νέων συσκευών στα πρότυπα του iPhone X (ως προς το σχέδιο).

Σχετικά με το HomePod, μάλλον “χαλάει” την εικόνα που είχαμε έως τώρα ως προς την υποδοχή του από το κοινό. Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η πρώτη υλοποίηση του έξυπνου ηχείου της Apple απευθύνεται αποκλειστικά στους χρήστες του οικοσυστήματός της, σε αντίθεση με (π.χ.) τα AirPods που κάνουν θραύση στους κατόχους συσκευών Android.

Σχετικά με το MacBook Air, ελπίζουμε το report να αληθεύει. Αν και δεν πρόκειται πλέον για το πιο λεπτό laptop της Apple και ίσως να μην αιτιολογείται η ονομασία του, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλές, κυρίως για την τιμή του. Το form factor της συσκευής ήταν εξαιρετικό όταν πρωτο-κυκλοφόρησε, αλλά σήμερα τα bezels είναι αρκετά μεγάλα σε σύγκριση με τις άλλες προτάσεις της αγοράς. Δεν γνωρίζουμε εάν η Apple θα προχωρήσει και σε κάποιο ανα-σχεδιασμό, το πιθανότερο είναι να μη το κάνει για να κρατήσει τα κόστη χαμηλά.

Οι επόμενοι μήνες θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα. Έως τον Ιούνιο θα γνωρίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των επερχόμενων λειτουργικών συστημάτων της εταιρείας, αλλά και θα έχουμε δει την πλειοψηφία των νέων υπολογιστών της. Παράλληλα, μέσω των γνωστών διαρροών, θα έχουμε και την (σχεδόν) οριστική εικόνα ως προς τις επερχόμενες συσκευές iPhone.

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

ΣΧΟΛΙΑ