Ο Ming-Chi Kuo της KGI Securities δημοσιοποίησε το νεότερό του σημείωμα προς τους επενδυτές. Αυτή τη φορά αναφέρει πως οι τρεις συσκευές iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2018 θα φέρουν μπαταρίες με ικανοποιητικές – μεγάλες χωρητικότητες.

Η μπαταρία στο iPhone X είναι τοποθετημένη σε σχήμα L, κάτι που αναμένεται να υιοθετηθεί και στα μοντέλα του 2018, εκτός αυτού των 6,1 ιντσών. Για την ιστορία, αυτή είναι και η αιτία της κάθετης διάταξης των δύο φακών της οπίσθιας κάμερας στο iPhone X.

Με το συγκεκριμένο τρόπο τοποθέτησης της μπαταρίας εντός της συσκευής, η Apple μπόρεσε να “χωρέσει” μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας στο iPhone X, σχεδόν στα επίπεδα των συσκευών Plus (ενώ το X έχει εμφανώς μικρότερο μέγεθος από αυτά).

Ο Kuo αναφέρει πως το μοντέλο των 5,8 ιντσών θα φέρει μπαταρία μεταξύ 2.900mAh και 3.000mAh. Το iPhone X, “φοράει” μπαταρία στα 2.716mAh. Η διαφορά δηλαδή στο “βασικό” μοντέλο αναμένεται να είναι της τάξεως του (περίπου) 10%.

Δεν έγινε ειδική αναφορά για τα μιλιαμπερώρια των μπαταριών των άλλων δύο συσκευών στο νέο report της KGI, αναφέρεται όμως ξεκάθαρα πως ο L-shape τρόπος τοποθέτησης της μπαταρίας θα υιοθετηθεί και στο μοντέλο των 6,2-6,5 ιντσών.

Ως προς το μοντέλο των 6,1 ιντσών, για να κρατήσει τα κόστη χαμηλά, η Apple δεν θα κάνει χρήση του συγκεκριμένου τρόπου τοποθέτησης της μπαταρίας. Όμως, ο Kuo αναφέρει πως και αυτό το μοντέλο θα φέρει μπαταρία με “ικανοποιητική” χωρητικότητα.

Σε αυτό το σημείο να σας θυμίσουμε πως για το 2018 αναμένουμε τρία μοντέλα iPhone.

  • στις 5,8 ίντσες με οθόνη OLED
  • στις 6,1 ίντσες με οθόνη LCD
  • στις 6,2-6,5 ίντσες με οθόνη OLED

Το ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας των smartphones είναι διαχρονικό. Η κατάσταση ναι μεν βελτιώνεται από χρόνο σε χρόνο, όμως η τεχνολογία στον συγκεκριμένο τομέα δεν έχει κάνει τα άλματα που συναντάμε σε άλλους τομείς.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι κατασκευαστές των υποσυστημάτων πλέον δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργειακή απόδοσή τους, κάτι που είδαμε και στην πρόσφατη παρουσίαση του Snapdragon 845.

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

ΣΧΟΛΙΑ