Ο γνωστός μας αναλυτής Ming-Chi Kuo της KGI Securities τοποθετήθηκε (μεταξύ άλλων) ως προς τις φήμες περί των χαμηλών πωλήσεων του iPhone X. Διαπιστώνει και ο ίδιος πως υπάρχει «κόπωση» στο ενδιαφέρον των καταναλωτών για την επετειακή συσκευή της Apple και εκτιμά πως το Φθινόπωρο η Apple θα κυκλοφορήσει τρία νέα μοντέλα, αντικαθιστώντας πλήρως το iPhone X, το οποίο και θα σταματήσει να κατασκευάζεται.

Στις σημειώσεις της έρευνας του Kuo, στις οποίες απέκτησε πρόσβαση το AppleInsider, αναφέρεται πως κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 η Apple θα διαθέσει 18 εκατομμύρια συσκευές iPhone X. Σε αντίθεση με άλλες αναφορές, ο Kuo εκτιμά πως το iPhone X δεν είναι δημοφιλές στην Κίνα λόγω της εγκοπής που φέρει. Οι καταναλωτές πιστεύουν πως το iPhone Χ έχει στην πραγματικότητα μικρότερη επιφάνεια οθόνης από το iPhone 8 Plus, κάτι που έστω και οριακά, ισχύει.

Ο Kuo προβλέπει πως το Φθινόπωρο η Apple θα κυκλοφορήσει τρεις νέες συσκευές iPhone. Παράλληλα, το iPhone X, αντί να συνεχίσει να παράγεται ως μία φθηνότερη επιλογή, θα περάσει σε status «end of life». Εάν ο Kuo επαληθευθεί, θα είναι η πρώτη φορά που η Apple δεν θα διατηρήσει το μοντέλο της προηγούμενης χρονιάς.

Σύμφωνα πάντα με τον Kuo, οι τεχνολογίες του iPhone X θα «μεταφερθούν» στα νέα μοντέλα, ενώ το μοντέλο «iPhone X Plus» θα καλύψει τη ζήτηση για συσκευές με οθόνες μεγαλύτερης «χρήσιμης» επιφάνειας (usable screen area).

Επιπροσθέτως, ο Kuo διαπιστώνει πως τα μοντέλα iPhone 6s και iPhone 7 αποδείχθηκαν εξαιρετικά δημοφιλή στις αναπτυσσόμενες αγορές, πολύ περισσότερο από όσο η ίδια η Apple ανέμενε, γεγονός που κρίνεται ως θετικό, καθώς «διευκολύνει» το κύκλωμα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο Kuo αναμένει μικρή αύξηση πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2018, της τάξεως του 5%. Εκτιμά όμως πως από το Φθινόπωρο, με την κυκλοφορία των τριών νέων συσκευών, οι ρυθμοί ανάπτυξης θα πλησιάσουν τα επίπεδα του 10%.

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

ΣΧΟΛΙΑ