Η Samsung κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τοποθετήσει τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη της επερχόμενης συσκευής – ναυαρχίδας της του 2018, Galaxy Note 9, σύμφωνα με τον έγκυρο αναλυτή της KGI SecuritiesMing-Chi Kuo. Αν και ο Kuo είχε παλαιότερα εκτιμήσει πως η Samsung θα καταφέρει να τοποθετήσει τον αισθητήρα κάτω από το πάνελ οθόνης του Galaxy Note 9, το οποίο πιθανότατα θα κυκλοφορήσει κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους που διανύουμε, πλέον προβλέπει πως αυτό δεν θα γίνει λόγω τεχνικών προβλημάτων. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το σημείωμα της KGI:

«Αν και είχαμε προηγουμένως προβλέψει πως το Galaxy Note 9 θα φέρει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, πλέον εκτιμάμε πως η Samsung δεν θα συμπεριλάβει αυτή τη λειτουργία, καθώς οι υλοποιήσεις της Qualcomm (ultrasonic) και των Samsung LSI, Goodix, Egis, Synaptics (optical) δεν ικανοποιούν τις τεχνικές απαιτήσεις της εταιρείας.»

Σύμφωνα με τον Kuo, οι τρέχουσες υλοποιήσεις εξακολουθούν να φέρουν προβλήματα, όπως για παράδειγμα κατά τη χρήση screen protectors, ή στη χρήση υπό διαφορετικά περιβαλλοντολογικά περιβάλλοντα, με το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικά ποσοστά επιτυχούς αναγνώρισης ή και αρκετά διαφορετικές τιμές ενεργειακής κατανάλωσης.

Προηγούμενα reports έκαναν λόγω για την απόφαση της Samsung να μην τοποθετήσει τον αισθητήρα κάτω από την οθόνη των συσκευών Galaxy S9 και Galaxy S9+, λόγω αντίστοιχων τεχνικών προβλημάτων. 

Όμως, ο Kuo παραμένει αισιόδοξος ως προς το τεχνικό αυτό ζήτημα στα OLED panels και εκτιμά πως η Samsung θα οδηγήσει τις εξελίξεις, αν και προβλέπει πως οι πρώτες υλοποιήσεις θα εμφανιστούν στην αγορά το νωρίτερο το 2019.

«Αναγνωρίζουμε ότι η αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη είναι το κλειδί για form factors πλήρους οθόνης και δεν πιστεύουμε ότι η αναγνώριση προσώπου μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Για τους λόγους αυτούς, παραμένουμε θετικοί στην τεχνολογία αυτή μακροπρόθεσμα. Επίσης, επειδή το υποσύστημα αναγνώρισης κάτω από την οθόνη κοστίζει τουλάχιστον 4-6 φορές περισσότερο από αυτά των σημερινών υλοποιήσεων πιστεύουμε πως όταν διατεθεί στην αγορά θα αποφέρει σημαντικά κέρδη στους προμηθευτές.»

Αν και μένουν αρκετοί μήνες έως την παρουσίαση της επερχόμενης συσκευής – ναυαρχίδας της Samsung, οι πληροφορίες που προσθέτει ο Kuo στο παζλ των πληροφοριών είναι πάντα σημαντικές καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο έγκυρους αναλυτές παγκοσμίως.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ