Οι αναφορές από την εφοδιαστική αλυσίδα για τις δυσκολίες στην παραγωγή του iPhone X αποτελούν παρελθόν. Πλέον, η Apple ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή της δημοφιλούς συσκευής. Υπολογίζεται πως κατά το εορταστικό τρίμηνο η εταιρεία θα διαθέσει περίπου 26 εκατομμύρια συσκευές iPhone X.

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα αναφορά της KGI Securities και του Ming-Chi Kuo, η αύξηση της παραγωγής του iPhone X θα κυμανθεί στα επίπεδα του 35-45%. Παράλληλα όμως διαπιστώνεται ένας «κανιβαλισμός» στις πωλήσεις των συσκευών iPhone 8 καθώς το Plus μοντέλο (σύμφωνα πάντα με την KGI) έχει αποδειχθεί πιο εμπορικό από αυτό των 4,7 ιντσών. Τον Σεπτέμβρη, η Apple διέθεσε 6,3 εκατομμύρια συσκευές iPhone 8 Plus και 5,4 εκατομμύρια συσκευές iPhone 8.

Η μείωση της παραγωγής του iPhone 8 αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα του 50-60%. Ως αποτέλεσμα, μερικές από τις γραμμές παραγωγής του iPhone 8 θα τροποποιηθούν για να κατασκευάζονται σε αυτές οι συσκευές iPhone X.

Η Apple μάλλον είχε προβλέψει την ισχυρότερη ζήτηση για τα πιο ακριβά μοντέλα της και αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε και από το guidance για το εορταστικό τρίμηνο, το οποίο κυμαίνεται σε επίπεδα ρεκόρ ως προς τον τζίρο, δηλαδή στα 84-87 δις δολάρια.

 

Φίλοι της Apple, ετοιμάσαμε για εσάς μία νέα ενότητα, αποκλειστικά αφιερωμένη στα νέα και στα προϊόντα της Apple. Το tecky θα καλύπτει όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Apple, στο εξής ακόμα πιο δυνατά, αλλά και θα ετοιμάζει για εσάς οδηγούς και κείμενα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες μας συσκευές.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στη σελίδα μας στο facebook. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ