14.3 C
Athens
Παρασκευή, 04 Δεκ 2020
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ PAY TV Κατώτερα των προβλέψεων τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Netflix...

Κατώτερα των προβλέψεων τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Netflix (Q2 ’19)

Για πρώτη φορά από το 2011 μειώθηκε ο αριθμός των συνδρομητών στις ΗΠΑ. «Τα Φιλαράκια», το «The Office», η Disney, το HBO Max και οι ανησυχίες των επενδυτών. «Υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης» δηλώνει ο CEO.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΗ Netflix ανακοίνωσε χθες τα οικονομικά αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Το δίκτυο κέρδισε σε παγκόσμιο επίπεδο 2,7 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ η οδηγία / πρόβλεψη [guidance] που είχε δώσει κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου ανέφερε 5 εκατομμύρια νέους συνδρομητές.

Όμως, δεν είναι αυτό το νούμερο που απογοήτευσε τους επενδυτές με αποτέλεσμα τη μεγάλη πτώση (περίπου -10%) της τιμής της μετοχής του δικτύου. Ας συνοψίσουμε τις αρνητικές ειδήσεις ή τις ειδήσεις με αρνητική προοπτική:

  • Για πρώτη φορά από το 2011 μειώθηκε ο αριθμός των συνδρομητών στις ΗΠΑ. Ενώ είχαν προβλεφθεί 352 χιλιάδες νέοι, τελικά μειώθηκαν κατά 126 χιλιάδες.
  • Απώλεια δικαιωμάτων (στις ΗΠΑ και σε βάθος διετίας λόγω νέων πλατφόρμων) των δύο top τίτλων σε θέαση: Friends & The Office. Ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές φοβούνται πως θα υπάρξει μείωση του αριθμού των συνδρομητών.
  • Επερχόμενος ανταγωνισμός: μόνο κατά το 2019 ξεκινούν οι πλατφόρμες HBO Max (ΗΠΑ), Disney+ (στη χώρα μας από τα τέλη του 2020) και Apple TV+ (στη χώρα μας από φέτος το φθινόπωρο). Οι μεγάλες απώλειες αναμένονται από την πλατφόρμα της Disney.

Το Netflix διαθέτει πλέον 151,56 εκατομμύρια συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο ή πιο σωστά, συνδρομές.

Τα κέρδη (271$ εκατ.) ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και κυμάνθηκαν στα 60 cents ανά μετοχή (οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 56 cents / μετοχή). Ο τζίρος κατά το δεύτερο τρίμηνο έφτασε τα 4,92$ δις, σχεδόν καλύπτοντας την επίσημη πρόβλεψη (4,93$ δις).

Στη επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του Netflix, Reed Hastings προς τους μετόχους, αναφέρεται πως «ο ανταγωνισμός δεν επηρέασε τα αποτελέσματα καθώς δεν υπήρξαν ουσιαστικές αλλαγές κατά το δεύτερο τρίμηνο.» Ως προς τις απώλειες (στις ΗΠΑ) των δημοφιλών σειρών Friends & The Office, οι εκπρόσωποι του δικτύου δηλώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις πως απελευθερώνεται budget για την παραγωγή νέων σειρών και ταινιών.

info: τα δικαιώματα προβολής της σειράς The Office στη χώρα μας διαθέτει η υπηρεσία Amazon Prime Video, και την προβάλει χωρίς ελληνικούς υπότιτλους

Ο CEO του δικτύου απέκρουσε κατηγορηματικά τις φήμες για την προβολή διαφημίσεων προκειμένου να διατηρηθεί το κόστος των συνδρομών σε χαμηλά επίπεδα: «Εμείς, όπως και το HBO, δεν προβάλουμε διαφημίσεις. Αυτό παραμένει ένα βασικό χαρακτηριστικό του brand μας. Είμαστε πεπεισμένοι πως η προβολή διαφημίσεων θα ήταν ένα λάθος. Σκεπτόμαστε μακροπρόθεσμα και επενδύουμε στην ικανοποίηση των πελατών μας».

Ως προς τον κορεσμό της αγοράς, ο Hastings ανέφερε σχετικά: «εντός των προσεχών 12 μηνών οι Disney, Apple, WarnerMedia, NBCU κ.ά. εισέρχονται σε μία αγορά που υπάρχουν ήδη οι Hulu, Amazon, BBC, Hotstar, YouTube, Netflix και πολλοί άλλοι. Ο ανταγωνισμός για να κερδίσουμε τον ελεύθερο χρόνο των καταναλωτών είναι έντονος για εμάς και εξαιρετικός για τους καταναλωτές. Και πάλι όμως, ακόμα και στις ΗΠΑ, σε μία ανεπτυγμένη αγορά, οι υπηρεσίες ροής κατέχουν περίπου το 10% της συνολικής τηλεθέασης των καταναλωτών και ακόμα λιγότερο από το χρόνο που περνούν στις κινητές συσκευές τους. Άρα, υπάρχει ακόμα περιθώριο ανάπτυξης».

Τέλος, ανακοινώθηκαν οι προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο το οποίο και διανύουμε (του οποίου τα αποτελέσματα αναμένεται να επηρεαστούν θετικά από την πολύ μεγάλη επιτυχία του Stranger Things 3):

  • 7 εκατομμύρια νέοι πελάτες
  • κέρδη 470 εκατ. δολαρίων
  • τζίρος 5,25$ δις

Διαβάστε επίσης

Αυξήσεις στις τιμές των συνδρομών στην Ελλάδα από το Netflix

Ρεκόρ νέων συνδρομητών για το Netflix

Netflix: οι 25 καλύτερες σειρές του (…updt)

Στουντιακή ποιότητα ήχου στο Netflix

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει για πάντα τη βιομηχανία της μόδας

Άλλη μια εταιρεία από το χώρο της μόδας, η ισπανική Balenciaga, επιλέγει αποκλειστικά το δρόμο της ψηφιακής διαφήμισης των προϊόντων της. Είναι πλέον δεκάδες...

Πρόστιμο €10 εκατ στην Apple για τα υποτιθέμενα αδιάβροχα iPhone

Η διαφημιστική καμπάνια της Apple υποσχόταν ότι το iPhone ήταν ανθεκτικό στο νερό, σε βάθος 4m, για 30 λεπτά. Όμως, η πραγματικότητα ήταν εντελώς...

6η Διημερίδα ITS: Έξυπνα συστήματα μεταφορών στην Ελλάδα

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ITS Hellas) διοργανώνει διημερίδα με θέμα "Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Eξελίξεις στην Ελλάδα". Έπειτα από πέντε συνολικά επιτυχημένες...

Οι πάροχοι Internet υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις πραγματικές ταχύτητες

Ισχύουν πλέον κανονικά οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες στα σταθερά δίκτυα Internet. Οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet...

Η Κίνα πιέζει για παγκόσμια παρακολούθηση των μετακινήσεων

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, η Κίνα ξαναρίχνει στο τραπέζι το θέμα της παγκόσμιας παρακολούθησης και ενημέρωσης των προσωπικών δεδομένων υγείας. Ο Πρόεδρος...

35 χρόνια Windows

Με μερίδιο που αγγίζει το 90% στην παγκόσμια αγορά, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Microsoft με το λειτουργικό σύστημα Windows, στους...

Σχετικάάρθρα