12 C
Athens
Πέμπτη, 25 Φεβ 2021
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ iOS Οι κάτοχοι των iDevices είναι κάθε χρόνο και πιο...

Οι κάτοχοι των iDevices είναι κάθε χρόνο και πιο σκεπτικοί ως προς τις αναβαθμίσεις των συσκευών τους

Η υιοθέτηση του iOS 11 από τους χρήστες είναι μικρότερη από την αντίστοιχη του iOS 10 την ίδια περίοδο πέρυσι (συγκριτικά στοιχεία iOS 11, iOS 10, iOS 9)

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΤο ότι οι χρήστες των iDevices γίνονται όλο και πιο σκεπτικοί ως προς τις αναβαθμίσεις των συσκευών τους είναι κάτι που μπορούμε να το αντιληφθούμε από τη γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα αλλά και από τα συνεχή ερωτήματα και παράπονα των αναγνωστών μας.

Όμως, άλλο η “αίσθηση” και άλλο η επίσημη αποτύπωση. Η Apple στις 4 Δεκεμβρίου δημοσιοποίησε τα “late November” στοιχεία ως προς την υιοθέτηση από τους χρήστες του iOS 11.

Στα τέλη του Νοέμβρη το 59% των ενεργών συσκευών είχε αναβαθμιστεί στο iOS 11. Το 33% των συσκευών “έτρεχε” το iOS 10 και ένα μικρό μέρος τους πιο παλιές εκδόσεις του iOS.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στα αντίστοιχα περσινά νούμερα:

Σύμφωνα με την αντίστοιχη περσινή ανακοίνωση (πάλι με τα “late November” στοιχεία) το iOS 10 είχε τότε εγκατασταθεί στο 63% των συσκευών. Ψάξαμε όμως και πιο πίσω.

Το αντίστοιχο ποσοστό της υιοθέτησης του iOS 9 στα τέλη Νοεμβρίου του 2015 έφτανε το 70%!

Είναι σαφές πως οι χρήστες των φορητών συσκευών της Apple αντιμετωπίζουν τις νέες εκδόσεις με μεγαλύτερο σκεπτικισμό διαμορφώνοντας μία σαφή στατιστική τάση που θα είναι δύσκολο να ανατραπεί.

Και σίγουρα, τα απανωτά updates του iOS 11 που επιλύουν προβλήματα και δημιουργούν άλλα, δεν βοηθούν στην ανατροπή της τάσης αυτής.

Κλείνοντας, θα επιχειρήσουμε με μία μόνο εικόνα να αποτυπώσουμε το “πλαίσιο”, το συνολικό περιβάλλον ως προς τα λειτουργικά συστήματα και τις αναβαθμίσεις τους. Καλά και τα παράπονα, καλή και η “γκρίνια”, αλλά δεν θα πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα:

Ποσοστά εγκατεστημένων Android εκδόσεων, Οκτώβριος ’17

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Ζημιά στην όραση οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη

Σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει την όραση του να έχει χαμηλώσει στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με...

Ιστορικό υψηλό για την ισοτιμία του Bitcoin

Aνήμερα των δωδέκατων γενεθλίων του, το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα Bitcoin έσπασε κάθε ρεκόρ. Η πορεία της ισοτιμίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου υπήρξε σταθερά...

Σχετικάάρθρα