30.2 C
Athens
Παρασκευή, 18 Σεπ 2020
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ iOS Οι κάτοχοι των iDevices είναι κάθε χρόνο και πιο...

Οι κάτοχοι των iDevices είναι κάθε χρόνο και πιο σκεπτικοί ως προς τις αναβαθμίσεις των συσκευών τους

Η υιοθέτηση του iOS 11 από τους χρήστες είναι μικρότερη από την αντίστοιχη του iOS 10 την ίδια περίοδο πέρυσι (συγκριτικά στοιχεία iOS 11, iOS 10, iOS 9)

-

Το ότι οι χρήστες των iDevices γίνονται όλο και πιο σκεπτικοί ως προς τις αναβαθμίσεις των συσκευών τους είναι κάτι που μπορούμε να το αντιληφθούμε από τη γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα αλλά και από τα συνεχή ερωτήματα και παράπονα των αναγνωστών μας.

Όμως, άλλο η “αίσθηση” και άλλο η επίσημη αποτύπωση. Η Apple στις 4 Δεκεμβρίου δημοσιοποίησε τα “late November” στοιχεία ως προς την υιοθέτηση από τους χρήστες του iOS 11.

Στα τέλη του Νοέμβρη το 59% των ενεργών συσκευών είχε αναβαθμιστεί στο iOS 11. Το 33% των συσκευών “έτρεχε” το iOS 10 και ένα μικρό μέρος τους πιο παλιές εκδόσεις του iOS.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στα αντίστοιχα περσινά νούμερα:

Σύμφωνα με την αντίστοιχη περσινή ανακοίνωση (πάλι με τα “late November” στοιχεία) το iOS 10 είχε τότε εγκατασταθεί στο 63% των συσκευών. Ψάξαμε όμως και πιο πίσω.

Το αντίστοιχο ποσοστό της υιοθέτησης του iOS 9 στα τέλη Νοεμβρίου του 2015 έφτανε το 70%!

Είναι σαφές πως οι χρήστες των φορητών συσκευών της Apple αντιμετωπίζουν τις νέες εκδόσεις με μεγαλύτερο σκεπτικισμό διαμορφώνοντας μία σαφή στατιστική τάση που θα είναι δύσκολο να ανατραπεί.

Και σίγουρα, τα απανωτά updates του iOS 11 που επιλύουν προβλήματα και δημιουργούν άλλα, δεν βοηθούν στην ανατροπή της τάσης αυτής.

Κλείνοντας, θα επιχειρήσουμε με μία μόνο εικόνα να αποτυπώσουμε το “πλαίσιο”, το συνολικό περιβάλλον ως προς τα λειτουργικά συστήματα και τις αναβαθμίσεις τους. Καλά και τα παράπονα, καλή και η “γκρίνια”, αλλά δεν θα πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα:

Ποσοστά εγκατεστημένων Android εκδόσεων, Οκτώβριος ’17

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

IFA 2020: οι καλύτερες παρουσίες

Το σημαντικότερο ραντεβού του τεχνολογικού κόσμου της Ευρώπης, η διεθνής έκθεση IFA (Internationale Funkausstellung Berlin), δόθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Βερολίνο. Κατασκευαστές προϊόντων...

Το νέο έξυπνο ρολόι της Huawei θα φορτίζεται ασύρματα

Το επόμενο μοντέλο έξυπνου ρολογιού της Huawei θα είναι το Watch GT2 Pro και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά το Νοέμβριο. Όμως ήδη...

Σχετικάάρθρα