Το ότι οι χρήστες των iDevices γίνονται όλο και πιο σκεπτικοί ως προς τις αναβαθμίσεις των συσκευών τους είναι κάτι που μπορούμε να το αντιληφθούμε από τη γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα αλλά και από τα συνεχή ερωτήματα και παράπονα των αναγνωστών μας.

Όμως, άλλο η «αίσθηση» και άλλο η επίσημη αποτύπωση. Η Apple στις 4 Δεκεμβρίου δημοσιοποίησε τα «late November» στοιχεία ως προς την υιοθέτηση από τους χρήστες του iOS 11.

Στα τέλη του Νοέμβρη το 59% των ενεργών συσκευών είχε αναβαθμιστεί στο iOS 11. Το 33% των συσκευών «έτρεχε» το iOS 10 και ένα μικρό μέρος τους πιο παλιές εκδόσεις του iOS.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στα αντίστοιχα περσινά νούμερα:

Σύμφωνα με την αντίστοιχη περσινή ανακοίνωση (πάλι με τα «late November» στοιχεία) το iOS 10 είχε τότε εγκατασταθεί στο 63% των συσκευών. Ψάξαμε όμως και πιο πίσω.

Το αντίστοιχο ποσοστό της υιοθέτησης του iOS 9 στα τέλη Νοεμβρίου του 2015 έφτανε το 70%!

Είναι σαφές πως οι χρήστες των φορητών συσκευών της Apple αντιμετωπίζουν τις νέες εκδόσεις με μεγαλύτερο σκεπτικισμό διαμορφώνοντας μία σαφή στατιστική τάση που θα είναι δύσκολο να ανατραπεί.

Και σίγουρα, τα απανωτά updates του iOS 11 που επιλύουν προβλήματα και δημιουργούν άλλα, δεν βοηθούν στην ανατροπή της τάσης αυτής.

Κλείνοντας, θα επιχειρήσουμε με μία μόνο εικόνα να αποτυπώσουμε το «πλαίσιο», το συνολικό περιβάλλον ως προς τα λειτουργικά συστήματα και τις αναβαθμίσεις τους. Καλά και τα παράπονα, καλή και η «γκρίνια», αλλά δεν θα πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα:

Ποσοστά εγκατεστημένων Android εκδόσεων, Οκτώβριος ’17

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

ΣΧΟΛΙΑ