Η μείωση των πωλήσεων smartphone των Samsung και Apple είχε σαν αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση της Huawei στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κατασκευαστών κινητών. Η Huawei κατέγραψε ράλι πωλήσεων το 1ο τρίμηνο του 2019, με τις παραδόσεις smartphones να παρουσιάζουν αύξηση 50,3% συγκριτικά με το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο. Η αύξηση προέρχεται κυρίως από τις “premium” συσκευές και δείχνει ότι οι καταναλωτές μένουν στη σχέση αξίας/τιμής και αγνοούν τα αρνητικά δημοσιεύματα για τη Huawei και τη σύνδεσή της με τις – όχι πάντα αποδεκτές – πολιτικές της Κινεζικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την αναφορά του IDC για το 1ο τρίμηνο του 2019 που δημοσιεύτηκε προχθές, η Samsung είδε σημαντική μείωση πωλήσεων 8,1% και έχασε περίπου μισή ποσοστιαία μονάδα (0,4) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, διατηρώντας όμως την παγκόσμια πρωτιά στην κατάταξη των κατασκευαστών κινητών. Η Apple έχασε 30,25% από τις πωλήσεις iPhone, 3,9 μονάδες από το μερίδιο της στην παγκόσμια πίτα και τη δεύτερη θέση. H Huawei αύξησε το μερίδιο της κατά 7,2 ποσοστιαίες μονάδες και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση, με διαφορά από την τρίτη πλέον Apple.

Η τέταρτη θέση ανήκει και φέτος στην Xiaomi παρόλο που οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 10,2% ενώ η Vivo περνάει μπροστά από την Οppo στην πέμπτη θέση με επίσης εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων 24%. Σύμφωνα με τον Ryan Reith του IDC, η σειρά στις τρεις πρώτες θέσεις – Samsung, Huawei, Apple – δεν αναμένεται να αλλάξει μέσα στο 2019. Η συρρίκνωση των πωλήσεων iPhone οφείλεται στην ολοένα και εντονότερη παρουσία ανταγωνιστικών συσκευών σε χαμηλές τιμές και στην επιμήκυνση του κύκλου αντικατάστασης από τους καταναλωτές.

ΣΧΟΛΙΑ