Η Apple, κατά το τέταρτο, εορταστικό τρίμηνο του 2017 απέσπασε το 51% του συνολικού τζίρου της αγοράς των smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Strategy Analytics.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των συσκευών iPhone έφτασαν τα 61,4 δις δολάρια κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017. Η Strategy Analytics εκτιμά πως ο τζίρος αυτός είναι τουλάχιστον τριπλάσιος από αυτόν που πέτυχε η Samsung κατά την ίδια περίοδο και επτά φορές μεγαλύτερος από αυτόν της τρίτης σε τζίρο εταιρείας, Huawei.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Strategy Analytics, Neil Mawston, ανέφερε πως η αυξημένη ζήτηση για το επετειακό iPhone X οδήγησε την Apple σε μεγαλύτερο τζίρο από αυτόν που πέτυχαν όλοι οι άλλοι κατασκευαστές αθροιστικά.

Η μέση τιμή πώλησης των συσκευών iPhone κυμάνθηκε κατά το Q4’2017 στα 796 δολάρια, σε μεγάλη άνοδο από τη ΜΤΠ των 695 δολαρίων που είχε επιτευχθεί κατά το εορταστικό τρίμηνο του 2016. Η Strategy Analytics εκτιμά πως αυτή η μέση τιμή πώλησης είναι σχεδόν τριπλάσια από το μέσο όρο της συνολικής αγοράς. Η Apple κατά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων είχε αναφερθεί σε συνολικές πωλήσεις 77,3 εκατομμυρίων συσκευών, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένους αριθμούς ανά μοντέλο.

Η τιμολόγηση του επετειακού iPhone X στα 1000 δολάρια (συν φόροι) βοήθησε αναμφισβήτητα την Apple να βελτιώσει τη Μέση Τιμή Πώλησης των έξυπνων τηλεφώνων της. Ως προς τα κέρδη της εταιρείας, αυτά συνήθως προσεγγίζουν το 100% του συνόλου της βιομηχανίας, καθώς αρκετοί κατασκευαστές σημειώνουν οικονομικές απώλειες.

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

 

ΣΧΟΛΙΑ