Για μια ακόμη φορά τα δύο εξαιρετικά δημοφιλή δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης facebook και instagram έχουν «πέσει». Αν προσπαθήσετε να επισκεφθείτε το facebook εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα:

Στην εφαρμογή του facebook για tablets συναντάμε την ακόλουθη εικόνα:

Στην περίπτωση του instagram το μήνυμα είναι το ακόλουθο:

Ενημέρωση 15:59: έχει πέσει επίσης και το δίκτυο του Whatsapp

Συνέχεια αρχικού κειμένου

Φυσικά, το party στο twitter ξεκίνησε άμεσα με χιουμοριστικά μηνύματα του τύπου «Έπεσε το facebook και υπάρχει ΣΟΒΑΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να δουλέψω», αλλά και λίγο διαφορετικού ύφους: «you seriously need to get your shit together».

Όμορφες αναφορές στο twitter θα βρείτε στο hashtag #FacebookDown ή απλά πατώντας εδώ.

 

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από εκπροσώπους του δικτύου (σε περίπτωση που κάποιος δεν το γνωρίζει, το instagram ανήκει στον όμιλο του facebook) και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των μέσων. Λογικά, εντός των επόμενων λεπτών θα ξεκινήσει η σταδιακή αποκατάσταση της λειτουργικότητας των δικτύων.

Ενημέρωση 16:01

Το πρόβλημα παρουσιάζεται περισσότερο στην Ελλάδα, στην Ιταλία (αν και δεν αναφέρεται στον χάρτη του tweet που ακολουθεί), στην Κύπρο και στα Βαλκάνια γενικότερα

Ενημέρωση 16:06

Ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της πρόσβασης στο facebook (web), με πολύ αργή όμως και προβληματική φόρτωση των δεδομένων. Instagram και Whatsapp παραμένουν 100% εκτός λειτουργίας

Ενημέρωση 16:27

Μέχρι αυτή τη στιγμή «δουλεύει» μόνο το facebook μέσω της ιστοσελίδας και όχι μέσω της εφαρμογής. Στην ιστοσελίδα αναφορών προβλημάτων outage.report πλέον εμφανίζεται το εξής ως προς το facebook:

Στην ιστοσελίδα downdetector.com έχει αναρτηθεί ο χάρτης που ακολουθεί, ο οποίος και δείχνει τις χώρες στις οποίες υπάρχει πρόβλημα σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ενημέρωση 16:51

Καμία περαιτέρω βελτίωση. Μόνο βασική πρόσβαση στο facebook μέσω browser (χωρίς δυνατότητα επεξεργασίας αναρτήσεων κ.λπ.). Ο «γίγαντας», δυσκολεύεται.

Ενημέρωση 17:12

Αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι κομπλίτλι ντάουν. Ούτε από browser υπάρχει πρόσβαση στο facebook. Η κάλυψη από τον διεθνή ειδικό τύπο είναι από μικρή έως μηδαμινή, καθώς τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάζονται σε «περιφερειακές χώρες».

Ενημέρωση 17:19

Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στο facebook από την εφαρμογή (η δοκιμή μας γίνεται σε iPad, λογικά όμως αφορά όλες τις φορητές συσκευές). Από περιηγητή ιστού δεν υπάρχει ακόμα πρόσβαση.

Ενημέρωση 17:23

Ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της λειτουργίας του instagram

Ενημέρωση 19:20

Η λειτουργικότητα των δικτύων δείχνει να έχει αποκατασταθεί

ΣΧΟΛΙΑ