Ένα από τα στοιχεία που κάνουν το iPhone X να ξεχωρίζει, εκτός της κορυφαίας οθόνης του, είναι ο νέος τρόπος πιστοποίησης της Apple, Face ID. Σε αυτόν τον μίνι οδηγό μας θα δούμε τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε προκειμένου να σετάρουμε τον τρόπο λειτουργίας του Face ID.

iPhone X: διαμόρφωση του Face ID

Πλοηγούμαστε: Ρυθμίσεις > Face ID και κωδικός (εάν δεν έχετε ορίσει κωδικό κλειδώματος οθόνης θα σας ζητηθεί να τον ορίσετε) > Διαμόρφωση Face IDΑμέσως θα εμφανιστούν οι οδηγίες για τη διαμόρφωση του Face ID. Καλούμαστε να μετακινήσουμε το κεφάλι μας κυκλικά, εντός του «κάδρου», δύο φορές.Όταν ολοκληρώσουμε επιτυχώς τη διαδικασία θα εμφανιστεί το σχετικό μήνυμα επιβεβαίωσης.

iPhone X: ρύθμιση του Face ID

Το Face ID έχει πλέον διαμορφωθεί. Στη συνέχεια όμως θα πρέπει να λάβουμε μία σημαντική απόφαση, που φυσικά μπορούμε να ανακαλέσουμε ανά πάσα στιγμή. Οι επιλογές μας είναι δύο:

  • Να ξεκλειδώνει το iPhone X μόνο όταν κοιτάμε με προσοχή (και τα μάτια ανοικτά) την οθόνη
  • Να ξεκλειδώνει το iPhone χωρίς την προσοχή μας, άρα και με κλειστά τα μάτια μας

Δεν υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή. Ο καθένας μας, ανάλογα τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί ή μοιράζεται τη συσκευή του, αποφασίζει. Όσο αυξάνεται η ευκολία μειώνεται η ασφάλεια.

Παράδειγμα: αν ρυθμίσουμε το Face ID να μην απαιτεί την προσοχή μας, το ξεκλείδωμα της συσκευής θα γίνεται πολύ πιο εύκολα, ακόμα και αν κοιτάμε αλλού. Αν όμως σε αυτή την περίπτωση το έτερο ήμισυ αποφασίσει να ρίξει μια ματιά στη συσκευή μας όσο κοιμόμαστε, εφόσον δεν κοιμόμαστε μπρούμυτα, θα καταφέρει να ξεκλειδώσει τη συσκευή μας.

Πλοηγούμαστε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητααφήνουμε ανοικτό ή κλείνουμε τον εικονικό διακόπτη Απαίτηση προσοχής για Face ID

Face ID και γυαλιά ηλίου

Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα που καταφθάνουν στο mailbox μας αφορούν το Face ID με τη χρήση γυαλιών ηλίου. Μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζουμε είναι πως με τα περισσότερα μοντέλα γυαλιών ηλίου το Face ID θα λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.

Ο Craig Federighi της Apple, απαντώντας σε ερώτημα του Keith Krimbel του Mac Observer, ανέφερε πως το Face ID λειτουργεί με τα περισσότερα γυαλιά ηλίου καθώς οι περισσότεροι τύποι φακών επιτρέπουν τη διέλευση των υπέρυθρων ακτίνων.

 

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροOteglobe: Νέο πανευρωπαϊκό δίκτυο οπτικών ινών (Δ.Τ.)
Επόμενο άρθροProject «Linux on Galaxy»
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.