Το iOS είναι ένα πραγματικά ώριμο λειτουργικό σύστημα για smartphones και tablets. Μπορεί οι εμφανείς επιλογές παραμετροποίησής του να είναι ελάχιστες σε σύγκριση με το λειτουργικό σύστημα Android, κυρίως ως προς την εμφάνιση του περιβάλλοντος χρήστη (αλλά όχι μόνο), όμως, υπάρχουν πολλές “μικρές” επιλογές που μπορούμε να “πειράξουμε” προκειμένου να φέρουμε στα μέτρα μας τον τρόπο λειτουργίας του iOS και κατ’ επέκταση της συσκευής μας.

Σήμερα θα δούμε τον τρόπο ενεργοποίησης / απενεργοποίησης του “Raise to wake”, ή αλλιώς της λειτουργίας “Σήκωμα για αφύπνιση”. Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας, θα γνωρίζετε πώς ακριβώς μπορείτε να εναλλάσσετε αυτή την επιλογή σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες σας.

Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως το “Σήκωμα για αφύπνιση” είναι διαθέσιμο σε συσκευές που φέρουν τον συνεπεξεργαστή M9, ή νεότερο. Δηλαδή, για τα iPhone SE, 6s, 6s Plus, 7 & 7 Plus. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη για προγενέστερες συσκευές. Χωρίς την παρουσία του συνεπεξεργαστή, το “Σήκωμα για αφύπνιση” θα άδειαζε τις μπαταρίες των συσκευών που δεν τον φέρουν.

Ας δούμε λοιπόν τον τρόπο:

Επιλέγουμε Ρυθμίσεις > Οθόνη και φωτεινότητα > (και ανοίγουμε τον εικονικό διακόπτη) Σήκωμα για αφύπνιση

Πλέον, κάθε φορά που θα παίρνουμε το iPhone στα χέρια μας, αυτόματα θα ενεργοποιείται και η οθόνη της συσκευής μας. Συνδυάστε το “Σήκωμα για αφύπνιση” με τη λειτουργία “Άνοιγμα με άγγιγμα” και το αποτέλεσμα θα είναι μία συσκευή που φτάνουμε στην οθόνη αφετηρίας της, χωρίς να έχουμε πατήσει τίποτα. Απλά, θα έχουμε πάρει το iPhone στο χέρι μας και θα έχουμε αγγίξει το Πλήκτρο Αφετηρίας.

Αν θέλετε να έχετε καθημερινή ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, ή αν απλά θέλετε να μαθαίνετε νέα και κόλπα για τις αγαπημένες σας συσκευές, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook.

ΣΧΟΛΙΑ