Αν και τους τελευταίους μήνες έχουν δημοσιοποιηθεί πολλές φήμες και πολλά σχέδια (renders) που σχετίζονται με το iPhone 8, το tecky επέλεξε να μην τα μεταδώσει, καθώς η αξιοπιστία τους ήταν υπό συζήτηση.

Όμως, πλέον έχουμε νέα, τα οποία προέρχονται από αξιόπιστες πηγές:

Το περιοδικό Forbes, δημοσίευσε νέα σχέδια του iPhone 8, βασισμένα σε πληροφορίες που προέρχονται από έναν κατασκευαστή θηκών για smartphones. Σε γενικές γραμμές, τα renders αυτά ευθυγραμμίζονται με τις έως τώρα διαρροές. Στα σχέδια αυτά βλέπουμε τη νέα κάθετη διάταξη του συστήματος διπλού φακού, το νέο – σχεδόν χωρίς περιθώριαdesign, την εγκοπή στο επάνω μέρος της οθόνης για την εμπρόσθια κάμερα και το ηχείο και κυρίως, το μεγαλύτερο Power button.

Εκπρόσωπος του Forbes, ανέφερε πως τα σχέδια αυτά προέρχονται από την κατασκευάστρια εταιρεία θηκών, Nodus και τα original αρχεία CAD, στα οποία η πρόσβαση εξασφαλίστηκε, μέσω της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ο Gordon Kelly τόνισε πως η Nodus είναι «σίγουρη» για τα σχέδια αυτά. Μάλιστα, η εταιρεία τα χρησιμοποιεί για την κατασκευή των πρώτων δειγμάτων των θηκών της για το iPhone 8.

 

Αν και στο ρεπορτάζ δεν αναφέρεται με σιγουριά κάτι σχετικά με το Touch ID, η Nodus και το Forbes εκτιμούν πως είναι πιθανό να ενσωματωθεί στο νέο, ψηλότερο Power button. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι τεχνικώς εφικτό, αλλά είμαστε σίγουροι πως οι χρήστες θα προτιμούσαν ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων να βρίσκεται στο κουμπί ανοίγματος / κλεισίματος του iPhone, έναντι της άλλης λύσης, της τοποθέτησής του δηλαδή στην πλάτη της συσκευής.

Φυσικά, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της ενσωμάτωσης του Touch ID στην οθόνη της συσκευής. Ξεκάθαρα, αυτή θα ήταν η πρώτη επιλογή των χρηστών.

Παρακολουθούμε όλα τα νέα και τις αναφορές και θα σας κρατάμε ενήμερους για ό,τι νεότερο προκύψει από αξιόπιστη πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ