21 C
Athens
Πέμπτη, 13 Μαΐ 2021
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΑ iPhone 8: Home button με δυνατότητα απόκρυψης και αλλαγής...

iPhone 8: Home button με δυνατότητα απόκρυψης και αλλαγής μεγέθους

Τα νεότερα ως προς το Home Button, την "εγκοπή" στο άνω μέρος της οθόνης, αλλά και τις βελτιωμένες δυνατότητες εγγραφής video του iPhone 8.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΌπως έχουμε ξαναγράψει, η διαρροή του firmware του HomePod “έκαψε” κανονικότατα την Apple. Φαίνεται πως η εταιρεία είχε πολλές μικρές εκπλήξεις στη φαρέτρα της, αλλά πλέον αυτές αποτελούν απλά πρωτοσέλιδα στις ιστοσελίδες τεχνολογίας ή αντικείμενο συζήτησης στα σχετικά fora.

Εγγραφή Video

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία ευρήματα, το επετειακό iPhone θα έχει τη δυνατότητα εγγραφής full HD video, στα 240fps (ultra-slow-mo). Πρόκειται για μία σημαντική αναβάθμιση σε σύγκριση με τις δυνατότητες εγγραφής των σημερινών μοντέλων της Apple (120fps@1080p).

Εικονικό Home Button με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους και απόκρυψης

Επίσης, σύμφωνα με τον Steve Troughton-Smith, θα υπάρχει επί της οθόνης της συσκευής ένα εικονικό πλήκτρο αφετηρίας (home button), το οποίο θα είναι δυνατό να αλλάζει το μέγεθός του, αλλά και να αποκρύπτεται.

Αρκετοί, ήδη συνδέουν τις αναφορές της KGI για μία Περιοχή λειτουργιών (Function Area) στο κάτω μέρος της οθόνης, με τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

“Εγκοπή”

Ως προς το ζήτημα της εγκοπής που θα φέρει η επετειακή συσκευή στο επάνω μέρος της οθόνης, ο Troughton-Smith παρείχε στον σχεδιαστή Oliver Charavel τις διαστάσεις της και αυτός δημιούργησε ένα προσχέδιο, αν και, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιες πληροφορίες θα αναγράφονται στην “ελεύθερη επιφάνεια”.

 

Κλείνοντας

Γνωρίζαμε πως το φετινό keynote του Σεπτέμβρη θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως λόγω της αναμενόμενης, επετειακής συσκευής. Συνυπολογίζοντας όμως τη βαρύτητα που έχει η (ολική) κατάργηση του Home Button για πρώτη φορά στις συσκευές iPhone (έστω και με τον τρόπο που αυτό εξομοιώνεται στο iPhone 7), αντιλαμβανόμαστε πως η Apple θα έχει αρκετά να παρουσιάσει, αλλά και να εξηγήσει στους χρήστες.

Από τις δυνατότητες της συσκευής που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε πως η νέα συσκευή θα φέρει πολύ δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά. Εφόσον η Apple κυκλοφορήσει παράλληλα και τα iPhone 7s / 7s Plus, το επετειακό μοντέλο αυτόματα αποκτά και στοιχεία “επίδειξης” των σχεδιαστικών και τεχνικών δυνατοτήτων της εταιρείας και ο Tim Cook γνωρίζει καλά πως αυτή η μάχη των εντυπώσεων πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθεί.

Το tecky θα είναι κοντά σας όλο τον Αύγουστο με ό,τι νεότερο, αξιόλογο προκύψει και φυσικά στο keynote του Σεπτέμβρη με άμεση ενημέρωση, με άποψη.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δωρεάν ψηφιακή προβολή τουριστικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του...

Υπογράφηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης (MoU) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με...

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Σχετικάάρθρα