30.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Ιούλ 2020
APPLE iPHONE iPhone 8: Home button με δυνατότητα απόκρυψης και αλλαγής...

iPhone 8: Home button με δυνατότητα απόκρυψης και αλλαγής μεγέθους

Τα νεότερα ως προς το Home Button, την "εγκοπή" στο άνω μέρος της οθόνης, αλλά και τις βελτιωμένες δυνατότητες εγγραφής video του iPhone 8.

-

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η διαρροή του firmware του HomePod “έκαψε” κανονικότατα την Apple. Φαίνεται πως η εταιρεία είχε πολλές μικρές εκπλήξεις στη φαρέτρα της, αλλά πλέον αυτές αποτελούν απλά πρωτοσέλιδα στις ιστοσελίδες τεχνολογίας ή αντικείμενο συζήτησης στα σχετικά fora.

Εγγραφή Video

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία ευρήματα, το επετειακό iPhone θα έχει τη δυνατότητα εγγραφής full HD video, στα 240fps (ultra-slow-mo). Πρόκειται για μία σημαντική αναβάθμιση σε σύγκριση με τις δυνατότητες εγγραφής των σημερινών μοντέλων της Apple (120fps@1080p).

Εικονικό Home Button με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους και απόκρυψης

Επίσης, σύμφωνα με τον Steve Troughton-Smith, θα υπάρχει επί της οθόνης της συσκευής ένα εικονικό πλήκτρο αφετηρίας (home button), το οποίο θα είναι δυνατό να αλλάζει το μέγεθός του, αλλά και να αποκρύπτεται.

Αρκετοί, ήδη συνδέουν τις αναφορές της KGI για μία Περιοχή λειτουργιών (Function Area) στο κάτω μέρος της οθόνης, με τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

“Εγκοπή”

Ως προς το ζήτημα της εγκοπής που θα φέρει η επετειακή συσκευή στο επάνω μέρος της οθόνης, ο Troughton-Smith παρείχε στον σχεδιαστή Oliver Charavel τις διαστάσεις της και αυτός δημιούργησε ένα προσχέδιο, αν και, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιες πληροφορίες θα αναγράφονται στην “ελεύθερη επιφάνεια”.

 

Κλείνοντας

Γνωρίζαμε πως το φετινό keynote του Σεπτέμβρη θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως λόγω της αναμενόμενης, επετειακής συσκευής. Συνυπολογίζοντας όμως τη βαρύτητα που έχει η (ολική) κατάργηση του Home Button για πρώτη φορά στις συσκευές iPhone (έστω και με τον τρόπο που αυτό εξομοιώνεται στο iPhone 7), αντιλαμβανόμαστε πως η Apple θα έχει αρκετά να παρουσιάσει, αλλά και να εξηγήσει στους χρήστες.

Από τις δυνατότητες της συσκευής που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε πως η νέα συσκευή θα φέρει πολύ δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά. Εφόσον η Apple κυκλοφορήσει παράλληλα και τα iPhone 7s / 7s Plus, το επετειακό μοντέλο αυτόματα αποκτά και στοιχεία “επίδειξης” των σχεδιαστικών και τεχνικών δυνατοτήτων της εταιρείας και ο Tim Cook γνωρίζει καλά πως αυτή η μάχη των εντυπώσεων πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθεί.

Το tecky θα είναι κοντά σας όλο τον Αύγουστο με ό,τι νεότερο, αξιόλογο προκύψει και φυσικά στο keynote του Σεπτέμβρη με άμεση ενημέρωση, με άποψη.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου» ( Business Email Compromise –...

Εκατοντάδες επιχειρήσεις αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook

Μερικοί από τους κολοσσούς του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών στηρίζουν τη διεθνή καμπάνια Stop Hate For Profit, διαμαρτυρόμενοι για τη ρητορική μίσους που...

Apple Silicon (ARM) ready Mac apps

Η Apple πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη μετάβαση των υπολογιστών Mac στην ARM τεχνολογία. Στους παλιούς αυτό ξυπνά μνήμες από την πρώτη έκδοση...

Η Apple παρουσίασε το macOS 11 Big Sur

Πριν από 20 περίπου χρόνια ο Steve Jobs είχε αναφέρει πως το επερχόμενο τότε OS Χ ήταν το λειτουργικό σύστημα των επόμενων 20 ετών....

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7, τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για έξυπνα ρολόγια που θα κυκλοφορήσει περίπου κατά τα τέλη του...

Η Apple παρουσίασε το iPadOS 14

Εισαγωγή Η Apple σήμερα μας παρουσίασε το iOS 14, το watchOS 7, το tvOS 14, νέα χαρακτηριστικά στα AirPods, στο CarPlay, στο HomePod, την επερχόμενη...

Σχετικάάρθρα