34 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

iOS 16.4: Οι νέες δυνατότητες για τα iPhone

Η ενημέρωση συνοδεύεται από αρκετές διορθώσεις σφαλμάτων και ασφάλειας, καθώς και ορισμένες νέες δυνατότητες.

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 4 λεπτά

Η αναμονή για το iOS 16.4 τελείωσε. Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 16.4 τη Δευτέρα, περίπου μια εβδομάδα αφότου η εταιρεία επέτρεψε στους προγραμματιστές και τους δοκιμαστές beta να δοκιμάσουν την υποψήφια έκδοση του iOS 16.4.

Η ενημέρωση συνοδεύεται από αρκετές διορθώσεις σφαλμάτων και ασφάλειας, καθώς και ορισμένες νέες δυνατότητες. Ορισμένες από τις νέες δυνατότητες περιλαμβάνουν νέα emoji, φωνητική απομόνωση στις κλήσεις κινητής τηλεφωνίας και πολλά άλλα.

Παρακάτω αναφέρονται οι νέες δυνατότητες που θα αποκτήσουν οι κάτοχοι των iPhone με το iOS 16.4.

31 νέα emoji

Η ενημέρωση iOS 16.4 φέρνει 31 νέα emoji στις iOS συσκευές. Το νέο emoji περιλαμβάνει ένα νέο smiley, νέα ζώα, όπως μια άλκη και μια χήνα και νέα χρώματα καρδιάς, όπως ροζ και γαλάζιο.

Τα νέα emoji προέρχονται όλα από τη λίστα προτάσεων, του Σεπτεμβρίου 2022, της Unicode, Emoji 15.0.

Η φωνητική απομόνωση έρχεται σε κλήσεις κινητής τηλεφωνίας

Η φωνητική απομόνωση εισήχθη με το iOS 15 το 2021 και τότε λειτουργούσε μόνο σε κλήσεις FaceTime. Τώρα με το iOS 16.4, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία και στις κλήσεις κινητής τηλεφωνίας σας.

Όταν η φωνητική απομόνωση είναι ενεργοποιημένη, μπορεί να βοηθήσει το άτομο με το οποίο συνομιλείτε να σας ακούει πιο καθαρά, σβήνοντας ήχους που υπάρχουν στο background, όπως παιδιά που παίζουν στο άλλο δωμάτιο ή εργασίες που γίνονται έξω από το σπίτι σας. Θα μπορούσε, επομένως, να μειώσει τον αριθμό των φορών που πρέπει να επαναλάβετε τον εαυτό σας σε μια τηλεφωνική κλήση επειδή το άλλο άτομο δεν σας ακούει.

Βρείτε εύκολα διπλότυπες φωτογραφίες σε κοινόχρηστα άλμπουμ

Στο iOS 16.4, μπορείτε εύκολα να βρείτε διπλότυπες φωτογραφίες σε κοινόχρηστα άλμπουμ. Εάν μοιράζεστε φωτογραφίες με την οικογένεια ή τους φίλους σας μέσω του iCloud, το iOS 16.4 θα σας εμφανίσει όλα τα διπλότυπα στα άλμπουμ. Μπορείτε επίσης να συγχωνεύσετε αυτές τις διπλότυπες φωτογραφίες.

Υποστήριξη για χειριστήριο PlayStation 5

Σύμφωνα με το MacRumors, το iOS 16.4 προσθέτει υποστήριξη για το PlayStation 5 DualSense Edge Wireless Controller. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το controller για να παίξετε παιχνίδια, τα οποία είναι ενεργοποιημένα μέσω υπηρεσιών όπως το Apple Arcade, στο iPhone σας.

Ενημέρωση Apple Books

Το animation curl-turn page επανέρχεται στα Apple Books με το iOS 16.4, αφού καταργήθηκε σε προηγούμενη ενημέρωση iOS. Με την προηγούμενη ενημέρωση, για να αλλάξει μια σελίδα σε ένα ebook στο iPhone, η σελίδα γλιστρούσε στη μία πλευρά της οθόνης ή εξαφανιζόταν και τη θέση της έπαιρνε η επόμενη σελίδα. Ωστόσο, ακόμα υπάρχει η δυνατότητα αυτής της επιλογής, για όσους προτιμούν αυτό τον τρόπο περιστροφής σελίδας αντί του animation curl-turn page.

Αλλαγές στην εφαρμογή μουσικής

Το Music interface έχει τροποποιηθεί ελαφρώς στο iOS 16.4. Όταν προσθέτετε ένα τραγούδι στην ουρά σας, ένα μικρό banner εμφανίζεται κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης σας αντί για ένα αναδυόμενο παράθυρο πλήρους οθόνης όπως σε προηγούμενες εκδόσεις iOS.

Επίσης, εάν μεταβείτε στη βιβλιοθήκη σας στη μουσική, μπορείτε να οργανώσετε τη βιβλιοθήκη σας ανά καλλιτέχνη και πατώντας πάνω στο εικονίδιο του καλλιτέχνη θα σας μεταφέρει στη σελίδα με τα τραγούδια του συγκεκριμένου.

Ενημερώσεις Apple Podcasts

Το Apple Podcast λαμβάνει επίσης μια ενημέρωση με το iOS 16.4. Θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια καρτέλα «Κανάλια» στη Βιβλιοθήκη σας, η οποία σας δείχνει διάφορα δίκτυα που ακολουθείτε. Επιλέγοντας κάποιο κανάλι, θα μπορείτε να δείτε τις εκπομπές στις οποίες έχετε εγγραφεί όπως και άλλες εκπομπές που παράγει το κανάλι.

Τι καλύπτει το AppleCare

Με το iOS 16.4, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες > Κάλυψη για να ελέγξετε ποιες συσκευές καλύπτονται από την εγγύηση σας στο πρόγραμμα AppleCare. Με αυτόν τον τρόπο, εάν για παράδειγμα τα AirPods σας σπάσουν, θα έχετε εύκολα τη δυνατότητα να ελέγξετε αν η εγγύηση τα καλύπτει.

Νέες δυνατότητες Apple Wallet

Στην αρχική οθόνη του Apple Wallet, θα υπάρχουν τρία νέα γραφικά στοιχεία παρακολούθησης παραγγελιών. Κάθε γραφικό στοιχείο θα εμφανίζει τις πληροφορίες παρακολούθησης σε ενεργές παραγγελίες και θα υπάρχουν τρία διαφορετικά μεγέθη για το καθένα: μικρό, μεσαίο και μεγάλο.

Νέα πληκτρολόγια, φωνές Siri και ενημερώσεις γλώσσας

Η ενημερωμένη έκδοση iOS 16.4, παρέχει πληκτρολόγια για τις γλώσσες Choctaw και Chickasaw καθώς και νέες φωνές Siri για τα αραβικά και τα εβραϊκά. Οι ενημερώσεις γλώσσας έγιναν επίσης και για τα κορεατικά, τα ουκρανικά, τα γκουτζαράτι, τα παντζάμπι και τα ουρντού.

NewsDesk
NewsDesk
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky

ΠΡΟΣΦΑΤΑ