30.2 C
Athens
Σάββατο, 26 Σεπ 2020
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ iOS iOS 11 - Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του

iOS 11 – Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του

Αυτά είναι τα καλύτερα 10 νέα χαρακτηριστικά του iOS 11.

-

Ενώ η Apple έκανε αρκετές ανακοινώσεις που αφορούν το επερχόμενο λειτουργικό της σύστημα για φορητές συσκευές, iOS, αρκετές από αυτές απευθυνόντουσαν στους developers. Σε αυτό το κείμενο θα συνοψίσουμε τα νέα στοιχεία του iOS που άπτονται των ενδιαφερόντων των χρηστών και όχι των δημιουργών.

Βελτιωμένος βοηθός Siri

Ο ψηφιακός βοηθός Siri, αν και δεν έμαθε τα Ελληνικά (μεγάλη απογοήτευση), έμαθε να μεταφράζει από και προς τα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Κινέζικα, Ισπανικά και Ιταλικά.

Πλέον η ομιλία του βοηθού είναι πιο φυσική, κυρίως όμως θα μαθαίνει από τις συνήθειές μας κατά την πλοήγησή μας στη συσκευή μας για να μας παραδίδει πιο εύστοχα αποτελέσματα και θα συγχρονίζει τα δεδομένα αυτά με τις υπόλοιπες συσκευές μας.

Επανασχεδιασμένα Μηνύματα – iCloud sync

Οι αλλαγές στον σχεδιασμό της εφαρμογής των μηνυμάτων είναι λίγες και περιορίζονται κυρίως στην εμφάνιση του app drawer.

Όμως, εξαιρετικά σημαντική είναι η λειτουργία “μηνύματα στο σύννεφο”. Τώρα πια, οι συνομιλίες μας θα συγχρονίζονται μεταξύ των συσκευών μας και αν ποτέ χάσουμε τη συσκευή μας θα μπορούμε να τα ανακτήσουμε άμεσα σε μια νέα. Εξαιρετική προσθήκη.

Καλύτερη Κάμερα

Η κάμερα δέχθηκε σημαντικές αλλαγές στο iOS 11. Πλέον τα videos και οι φωτογραφίες που θα συλλαμβάνουμε θα διαθέτουν καλύτερη συμπίεση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι φωτογραφίες και βίντεο ίδιας ποιότητας, που θα καταλαμβάνουν το μισό χώρο στη συσκευή μας!

Η Apple έκανε και κάποιες αλλαγές στη δημοφιλή λειτουργία Πορτρέτου. Πλέον τα Πορτρέτα θα είναι ευκρινέστερα υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, προστέθηκαν εφέ στις live φωτογραφίες (loop, bounce κλπ) αλλά και η δυνατότητα της χειροκίνητης επιλογής του κυρίως καρέ.

Τέλος, η εφαρμογή Φωτογραφίες μπορεί πλέον να δημιουργήσει αρχεία Αναμνήσεων, αντλώντας φωτογραφίες και πληροφορίες από περισσότερα στοιχεία και “πρόσωπα”, όπως τα κατοικίδια.

Νέο Κέντρο Ελέγχου

Πλέον το Κέντρο Ελέγχου αποτελείται από μία μόνο “σελίδα”. Μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε μικρο-εφαρμογές από τις ρυθμίσεις της συσκευής μας.

Το Κέντρο Ελέγχου έγινε κατά πολύ χρηστικότερο αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα βήμα προς τα πίσω, ως προς την αισθητική της σχεδίασής του.

Εφαρμογή “Αρχεία”

Αν και επισήμως ανακοινώθηκε ως ένα νέο στοιχείο που αφορά μόνο το iPad, τελικά, στην πρώτη developer beta του iOS συμπεριλήφθηκε και για το iPhone. Πρόκειται για μία εξαιρετική προσθήκη, η οποία έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια. Επιτέλους, θα έχουμε σωστή διαχείριση των αρχείων μας και στο iOS.

Εφαρμογή Μουσική

Αν και έχουν γίνει κάποιες αλλαγές ως προς την εμφάνιση της εφαρμογής, ξεχωρίσαμε τη δυνατότητα ενημέρωσης των φίλων μας (και το αντίστροφο) για τη μουσική που προτιμάμε. Για παράδειγμα, αν τσεκάρουμε ένα album στο Apple Music που αρέσει σε έναν φίλο μας, αυτή η πληροφορία θα μεταφέρεται και σε εμάς. Προφανώς, εμείς επιλέγουμε με ποιους θα μοιραζόμαστε τις μουσικές μας προτιμήσεις.

Υποστήριξη Επαυξημένης Πραγματικότητας

https://twitter.com/jamestitcomb/status/871819321776799744

Στο iOS 11 περιλαμβάνεται ένα περιβάλλον για τους προγραμματιστές που θα τους διευκολύνει στη δημιουργία εφαρμογών Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR). Οι χρήστες, με τις εφαρμογές AR που θα δημιουργηθούν, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάμερα της συσκευής τους για την απεικόνιση εικονικού περιεχομένου παράλληλα με τον “πραγματικό κόσμο” που θα δείχνει η κάμερα της συσκευής τους.

Εγγραφή Οθόνης

Επιτέλους, με καθυστέρηση πολλών ετών, η Apple πρόσθεσε στο iOS 11 τη λειτουργία εγγραφής οθόνης. Το συγκεκριμένο feature υπάρχει και ως μικρο-εφαρμογή και μπορούμε να το προσθέσουμε στο Κέντρο Ελέγχου για γρήγορη πρόσβαση σε αυτό.

Βελτιωμένα στιγμιότυπα οθόνης και markup

Πλέον, με το που συλλαμβάνουμε ένα στιγμιότυπο οθόνης, αυτό θα παραμένει στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Εάν πατήσουμε επάνω του μπορούμε να το επεξεργαστούμε και να το μοιραστούμε χωρίς να φύγουμε από την εφαρμογή που είμαστε. Εξαιρετικά βολικό.

Ειδικές λειτουργίες για το iPad

Η Apple εξόπλισε τις ταμπλέτες της με πιο δυνατά χαρακτηριστικά με το νέο iOS 11. Με σαφή επιρροή από το macOS πρόσθεσε το dock (σταθμός εργασίας), αλλά και τη δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης αρχείων (drag and drop).

Επιπροσθέτως άλλαξε και ο τρόπος εναλλαγής μεταξύ των εφαρμογών (app switcher), θυμίζοντας πλέον έντονα τα “spaces” του macOS.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο tecky, θα ακολουθήσουν άρθρα που θα περιγράφουν την εξέλιξη του iOS, αλλά και τις νέες “μικρές προσθήκες” του iOS 11.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει κατά της Apple και της Ιρλανδίας

Τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η Ιρλανδία πήρε μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Apple στην Ευρωπαϊκή...

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Σχετικάάρθρα