Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Apple, iOS 11 και αυτή τη φορά θα ρίξουμε μια ματιά στη ρύθμιση της νέας λειτουργίας, μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση. Πρόκειται για μία λειτουργία που δυστυχώς, δεν αναμένουμε να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας.

Ρύθμιση της λειτουργίας “μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση”

Πλοηγούμαστε Ρυθμίσεις > Μην Ενοχλείτε > Μην Ενοχλείτε κατά την οδήγηση (Ενεργοποίηση)

Από αυτό το σημείο, μπορούμε να επιλέξουμε αν η λειτουργία θα ενεργοποιείται αυτόματα, κατά τη σύνδεση της συσκευής μας σε bluetooth σύστημα αυτοκινήτου, ή, χειροκίνητα.

Χειροκίνητη έναρξη λειτουργίας “μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση”

Αν επιλέξουμε “Χειροκίνητα”, ή αν απλά θέλουμε να έχουμε πρόχειρο τον εικονικό διακόπτη της υπηρεσίας στο Κέντρο Ελέγχου, κάνουμε το εξής:

Επιλέγουμε Ρυθμίσεις > Κέντρο Ελέγχου > Προσαρμογή χειριστηρίων > (σύρουμε προς τα κάτω όπου συναντάμε τις μικρο-εφαρμογές που δεν βρίσκονται στο Κέντρο Ελέγχου) > Πατάμε το “+”, δίπλα από την επιλογή “Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση”.

Αμέσως μετά, από οποιοδήποτε σημείο, μπορούμε να σύρουμε από κάτω προς τα πάνω για να αποκαλύψουμε το Κέντρο Ελέγχου και να επιλέξουμε το εικονίδιο που αντιστοιχεί στη λειτουργία “Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση”

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, ξεψαχνίζουμε καθημερινά το iOS 11 και σας παρουσιάζουμε σταδιακά όλες τις νέες λειτουργίες του. Ακολουθούν οι σύνδεσμοι (links) για τα υπόλοιπα κείμενα της σειράς μας “iOS 11 Preview”.

iOS 11 Preview: Μετατρέψτε άμεσα ιστοσελίδες, σε αρχεία PDF

iOS 11 Preview: κλείσιμο συσκευής από τις ρυθμίσεις

iOS 11 Preview: δείτε τα νέα εφέ οθόνης στα iMessages (video)

Η λειτουργία drag and drop έρχεται (μερικώς) και στο iPhone

iOS 11 Preview: Αυτόματη διαγραφή αχρησιμοποίητων εφαρμογών

iOS 11 Preview: 50% εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου με τα HEIF/HEVC κάμερα formats

iOS 11 Preview: Αυτόματη απάντηση κλήσεων

iOS 11 Preview: ανάγνωση κωδικών QR, απ’ ευθείας από την εφαρμογή της κάμερας

iOS 11 – Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του

Μείνετε συντονισμένοι στο tecky, ακολουθούν οδηγοί και χρήσιμες συμβουλές για τις αγαπημένες σας συσκευές, αλλά και όλη η ειδησεογραφία από τον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροΔιέρρευσαν τα χαρακτηριστικά του Xiaomi Redmi Note 5
Επόμενο άρθροΜε φακούς Zeiss τα επόμενα Νokia smartphones
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.