Συνεχίζουμε την αναλυτική παρουσίαση των νέων λειτουργιών του iOS 11, αυτή τη φορά εστιάζοντας στη δημιουργία αρχείων PDF, μέσω του Safari. Ασφαλώς, υπάρχουν workarounds για τη δημιουργία αρχείων PDF, πλέον όμως, όταν η πηγή μας είναι μία ιστοσελίδα, τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο απλά.

iOS 11: Μετατροπή ιστοσελίδας σε αρχείο PDF

Επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα που μας ενδιαφέρει και πατάμε πάνω στο εικονίδιο διαμοιρασμού

Βλέπουμε πως πλέον υπάρχει η επιλογή “Markup as PDF” (σημείωση, είναι πιθανό έως την τελική έκδοση του iOS, η Apple να μεταφράσει την επιλογή αυτή στα Ελληνικά, πιθανώς ως “Σήμανση ως PDF”)

Αν επιλέξουμε “Τέλος”, έχουμε τις επιλογές της διαγραφής, ή της αποθήκευσης του αρχείου PDF που δημιουργήσαμε

Αν επιλέξουμε το εικονίδιο διαμοιρασμού (κάτω αριστερά) θα εμφανιστούν οι σχετικές επιλογές μας

Εάν επιλέξουμε το εικονίδιο της επεξεργασίας (επάνω δεξιά), θα εμφανιστούν τα σχετικά “εργαλεία”

Όταν τελειώσουμε με την επεξεργασία του αρχείου PDF που δημιουργήσαμε, πατάμε “Τέλος” ή το εικονίδιο διαμοιρασμού, εάν θέλουμε να το μοιραστούμε

Είδαμε άλλη μία ενδιαφέρουσα λειτουργία του iOS 11. Μείνετε συντονισμένοι στο tecky, θα αναλύσουμε σταδιακά όλα τα νέα features του iOS 11, αλλά και θα παρακολουθούμε τις αλλαγές στις επόμενες δοκιμαστικές εκδόσεις του.

Διαβάστε και τα υπόλοιπα άρθρα μας για το iOS 11:

iOS 11 Preview: δείτε τα νέα εφέ οθόνης στα iMessages (video)

Η λειτουργία drag and drop έρχεται (μερικώς) και στο iPhone

iOS 11 Preview: Αυτόματη διαγραφή αχρησιμοποίητων εφαρμογών

iOS 11 Preview: 50% εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου με τα HEIF/HEVC κάμερα formats

iOS 11 Preview: Αυτόματη απάντηση κλήσεων

iOS 11 Preview: ανάγνωση κωδικών QR, απ’ ευθείας από την εφαρμογή της κάμερας

iOS 11 – Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του

Aκολουθώντας μας στη σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα μας. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει κανάλι στο YouTube, όπου αναρτούμε video οδηγούς με βήμα προς βήμα οδηγίες.

Προσθέστε το tecky.eu στην οθόνη αφετηρίας του smartphone σας ή στα αγαπημένα του browser που χρησιμοποιείτε, για να έχετε γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, αλλά και πρόσβαση σε άρθρα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες σας συσκευές.

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροE3: Εντυπωσιακή η παρουσία της Nintendo
Επόμενο άρθροΗ Apple διέθεσε στους developers τη δεύτερη beta του iOS 11
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.