Όπως σας είχαμε αναφέρει και κατά την πρώτη καταγραφή των χαρακτηριστικών του iOS 11, τη διαφορά φέτος θα την κάνουν οι μικρές, ουσιαστικές προσθήκες. Όσο πειραματιζόμαστε και ψάχνουμε στα έγκατα του iOS 11, ανακαλύπτουμε νέες λειτουργίες και σας παρουσιάζουμε τις πιο αξιόλογες, ή, τις πιο χρήσιμες από αυτές.

Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων εφαρμογών

Μία νέα ρύθμιση στο iOS 11, “εξουσιοδοτεί” το λογισμικό να διαγράφει τις εφαρμογές μας που έχουμε πάρα πολύ καιρό να χρησιμοποιήσουμε. Η Apple, κατά την επεξήγηση του χαρακτηριστικού αυτού, αναφέρει πως τα έγγραφα και τα δεδομένα που συσχετίζονται με τις προς απεγκατάσταση εφαρμογές θα παραμένουν στη συσκευή μας.

Δηλαδή, αν εγκαταστήσουμε και πάλι την εφαρμογή που αυτόματα διέγραψε το iOS, τα αποθηκευμένα δεδομένα θα βρίσκονται και πάλι εντός της εφαρμογής.

Πλοηγούμαστε στις Ρυθμίσεις > iTunes και App Store και ενεργοποιούμε τον εικονικό διακόπτη “Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων”.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν υπάρχει κάποιο προειδοποιητικό μήνυμα ως προς τις προς (αυτόματη) διαγραφή εφαρμογές. Σε κάθε περίπτωση, η διαφύλαξη των δεδομένων που συσχετίζονται με αυτές, μάλλον θα καθησυχάσει τους χρήστες.

Αν λοιπόν διαθέτετε περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή σας, το iOS 11 σας παρέχει άλλο ένα εργαλείο για την καλύτερη διαχείρισή του. Προφανώς και θα είναι στο χέρι σας η ενεργοποίηση ή μη του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού. Αν θελήσετε να το δοκιμάσετε, απλά ανοίξτε τον εικονικό διακόπτη “Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων”.

Εμείς στο tecky σκαλίζουμε καθημερινά την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 11 και θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για τα ευρήματά μας.

Συντονιστείτε στην ομάδα μας στο facebook για τις αναρτήσεις όλων των νέων άρθρων μας.

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροΤέλος στο τέλος περιαγωγής
Επόμενο άρθροΤο τέλος του Ms. Pac-Man
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.