13.1 C
Athens
Τετάρτη, 02 Δεκ 2020
ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ iOS 11: Δημιουργήστε νέα σημείωση από την Οθόνη Κλειδώματος,...

iOS 11: Δημιουργήστε νέα σημείωση από την Οθόνη Κλειδώματος, χωρίς την εισαγωγή κωδικού

Ακόμα και αν είναι κλειδωμένη η οθόνη της συσκευής μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία νέα σημείωση ή να επεξεργαστούμε την πιο πρόσφατη. Δείτε πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να ρυθμίσουμε το νέο αυτό feature.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτάΣυνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στις νέες λειτουργίες του iOS 11 και σήμερα θα ασχοληθούμε με την προσθήκη της εφαρμογής των Σημειώσεων στο Κέντρο Ελέγχου, αλλά και τις ρυθμίσεις που μπορούμε να εφαρμόσουμε προκειμένου να είμαστε σε θέση να κρατάμε τις σημειώσεις μας απ’ ευθείας από τη Lock Screen του iPhone ή του iPad, χωρίς να χρειάζεται να εισάγουμε τον κωδικό μας.

Πρόκειται για τον πιο γρήγορο τρόπο για να κρατήσουμε μία νέα σημείωση ή για να συνεχίσουμε την πιο πρόσφατη.

Πρώτα θα πρέπει να προσθέσουμε στο Κέντρο Ελέγχου τις Σημειώσεις. Επιλέγουμε Ρυθμίσεις > Κέντρο Ελέγχου > Προσαρμογή Χειριστηρίων > Πατάμε το “+” στο Σημειώσεις. Θα πρέπει πρώτα να έχουμε πλοηγηθεί στο κάτω μέρος της οθόνης (Πρόσθετα χειριστήρια).

Όπως μπορούμε να δούμε, πλέον, στο Κέντρο Ελέγχου είναι διαθέσιμη και η εφαρμογή των Σημειώσεων.

Όμως, αν είμαστε σε περιβάλλον κλειδωμένης οθόνης (Lock Screen) και επιλέξουμε το εικονίδιο των Σημειώσεων, θα μας ζητηθεί ο κωδικός μας ή το αποτύπωμά μας. Εμείς τώρα, μέσα από μία σειρά ρυθμίσεων, μπορούμε να ορίσουμε αν θέλουμε η τελευταία μας σημείωση να εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος, ή να μας δίνεται η δυνατότητα της προσθήκης μίας νέας σημείωσης.

Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, δεν θα χρειάζεται να εισάγουμε τον κωδικό μας στη Lock Screen. Απλά θα ανοίγουμε το Κέντρο Ελέγχου και θα πατάμε το εικονίδιο της σημείωσης.

Πατάμε Ρυθμίσεις > Σημειώσεις > Εμφάνιση Σημείωσης στην οθόνη Κλειδώματος.

Τώρα, έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη, είναι η “Πάντα δημιουργία νέας σημείωσης”. Επιλέγοντάς τη, από την κλειδωμένη οθόνη της συσκευής μας θα μπορούμε να δημιουργήσουμε μία νέα σημείωση, χωρίς να χρειάζεται η εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης.

Αν όμως επεξεργαζόμαστε συνέχεια μία συγκεκριμένη σημείωση και δεν δημιουργούμε νέες κάθε φορά, μπορούμε να επιλέξουμε (από το ίδιο σημείο) “Συνέχιση τελευτ. σημείωσης”. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε φορά που θα πατάμε το εικονίδιο των σημειώσεων από την Οθόνη Κλειδώματος, θα μεταφερόμαστε στην πιο πρόσφατη σημείωσή μας.

Όμως κατ’ αυτόν τον τρόπο η τελευταία μας σημείωση θα βρίσκεται εκτεθειμένη σε όποιον έχει πρόσβαση στη συσκευή μας ακόμα και αν δεν γνωρίζει τον κωδικό εισόδου της. Με τη συγκεκριμένη επιλογή εμφανίζεται ένα νέο υπο-μενού στη διαδρομή Ρυθμίσεις > Σημειώσεις > Απαίτηση Κωδικού.

Από αυτό το νέο υπο-μενού επιλέγουμε μετά από πόση ώρα θα απαιτείται ο κωδικός εισόδου της συσκευής, προκειμένου να αποκτηθεί πρόσβαση στην τελευταία μας σημείωση. Επειδή πρόκειται για υπάρχουσα σημείωσή μας, καλό θα ήταν να επιλέξουμε τον μικρότερο χρόνο.

Δυο λόγια

Αν και έπρεπε να σας παρουσιάσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές, εμείς σας προτείνουμε μόνο την επιλογή της “νέας σημείωσης”. Είναι εξαιρετικά βολικό να μπορούμε ανά πάσα στιγμή πολύ γρήγορα να κρατήσουμε μία νέα σημείωση και ταυτόχρονα, να μην αφήνουμε εκτεθειμένο το περιεχόμενο της τελευταίας μας καταχώρησης.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για περισσότερες λειτουργίες του iOS 11, έχουμε ετοιμάσει για εσάς μία ειδική ενότητα, το iOS 11 Preview.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πρόστιμο €10 εκατ στην Apple για τα υποτιθέμενα αδιάβροχα iPhone

Η διαφημιστική καμπάνια της Apple υποσχόταν ότι το iPhone ήταν ανθεκτικό στο νερό, σε βάθος 4m, για 30 λεπτά. Όμως, η πραγματικότητα ήταν εντελώς...

6η Διημερίδα ITS: Έξυπνα συστήματα μεταφορών στην Ελλάδα

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ITS Hellas) διοργανώνει διημερίδα με θέμα "Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Eξελίξεις στην Ελλάδα". Έπειτα από πέντε συνολικά επιτυχημένες...

Οι πάροχοι Internet υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις πραγματικές ταχύτητες

Ισχύουν πλέον κανονικά οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες στα σταθερά δίκτυα Internet. Οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet...

Η Κίνα πιέζει για παγκόσμια παρακολούθηση των μετακινήσεων

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, η Κίνα ξαναρίχνει στο τραπέζι το θέμα της παγκόσμιας παρακολούθησης και ενημέρωσης των προσωπικών δεδομένων υγείας. Ο Πρόεδρος...

35 χρόνια Windows

Με μερίδιο που αγγίζει το 90% στην παγκόσμια αγορά, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Microsoft με το λειτουργικό σύστημα Windows, στους...

Εφαρμογή γυμναστικής μετατρέπει το καθημερινό τρέξιμο σε περιπέτεια

Διανύοντας τη δεύτερη εβδομάδα του δεύτερου πανελλαδικού lockdown, η αγορά μπήκε πάλι σε ρυθμούς καραντίνας μετά από μισό σχεδόν χρόνο. Οι συνήθειες των πολιτών...

Σχετικάάρθρα