30.2 C
Athens
Σάββατο, 26 Σεπ 2020
ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ iOS 11: Δημιουργήστε νέα σημείωση από την Οθόνη Κλειδώματος,...

iOS 11: Δημιουργήστε νέα σημείωση από την Οθόνη Κλειδώματος, χωρίς την εισαγωγή κωδικού

Ακόμα και αν είναι κλειδωμένη η οθόνη της συσκευής μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία νέα σημείωση ή να επεξεργαστούμε την πιο πρόσφατη. Δείτε πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να ρυθμίσουμε το νέο αυτό feature.

-

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στις νέες λειτουργίες του iOS 11 και σήμερα θα ασχοληθούμε με την προσθήκη της εφαρμογής των Σημειώσεων στο Κέντρο Ελέγχου, αλλά και τις ρυθμίσεις που μπορούμε να εφαρμόσουμε προκειμένου να είμαστε σε θέση να κρατάμε τις σημειώσεις μας απ’ ευθείας από τη Lock Screen του iPhone ή του iPad, χωρίς να χρειάζεται να εισάγουμε τον κωδικό μας.

Πρόκειται για τον πιο γρήγορο τρόπο για να κρατήσουμε μία νέα σημείωση ή για να συνεχίσουμε την πιο πρόσφατη.

Πρώτα θα πρέπει να προσθέσουμε στο Κέντρο Ελέγχου τις Σημειώσεις. Επιλέγουμε Ρυθμίσεις > Κέντρο Ελέγχου > Προσαρμογή Χειριστηρίων > Πατάμε το “+” στο Σημειώσεις. Θα πρέπει πρώτα να έχουμε πλοηγηθεί στο κάτω μέρος της οθόνης (Πρόσθετα χειριστήρια).

Όπως μπορούμε να δούμε, πλέον, στο Κέντρο Ελέγχου είναι διαθέσιμη και η εφαρμογή των Σημειώσεων.

Όμως, αν είμαστε σε περιβάλλον κλειδωμένης οθόνης (Lock Screen) και επιλέξουμε το εικονίδιο των Σημειώσεων, θα μας ζητηθεί ο κωδικός μας ή το αποτύπωμά μας. Εμείς τώρα, μέσα από μία σειρά ρυθμίσεων, μπορούμε να ορίσουμε αν θέλουμε η τελευταία μας σημείωση να εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος, ή να μας δίνεται η δυνατότητα της προσθήκης μίας νέας σημείωσης.

Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, δεν θα χρειάζεται να εισάγουμε τον κωδικό μας στη Lock Screen. Απλά θα ανοίγουμε το Κέντρο Ελέγχου και θα πατάμε το εικονίδιο της σημείωσης.

Πατάμε Ρυθμίσεις > Σημειώσεις > Εμφάνιση Σημείωσης στην οθόνη Κλειδώματος.

Τώρα, έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη, είναι η “Πάντα δημιουργία νέας σημείωσης”. Επιλέγοντάς τη, από την κλειδωμένη οθόνη της συσκευής μας θα μπορούμε να δημιουργήσουμε μία νέα σημείωση, χωρίς να χρειάζεται η εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης.

Αν όμως επεξεργαζόμαστε συνέχεια μία συγκεκριμένη σημείωση και δεν δημιουργούμε νέες κάθε φορά, μπορούμε να επιλέξουμε (από το ίδιο σημείο) “Συνέχιση τελευτ. σημείωσης”. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε φορά που θα πατάμε το εικονίδιο των σημειώσεων από την Οθόνη Κλειδώματος, θα μεταφερόμαστε στην πιο πρόσφατη σημείωσή μας.

Όμως κατ’ αυτόν τον τρόπο η τελευταία μας σημείωση θα βρίσκεται εκτεθειμένη σε όποιον έχει πρόσβαση στη συσκευή μας ακόμα και αν δεν γνωρίζει τον κωδικό εισόδου της. Με τη συγκεκριμένη επιλογή εμφανίζεται ένα νέο υπο-μενού στη διαδρομή Ρυθμίσεις > Σημειώσεις > Απαίτηση Κωδικού.

Από αυτό το νέο υπο-μενού επιλέγουμε μετά από πόση ώρα θα απαιτείται ο κωδικός εισόδου της συσκευής, προκειμένου να αποκτηθεί πρόσβαση στην τελευταία μας σημείωση. Επειδή πρόκειται για υπάρχουσα σημείωσή μας, καλό θα ήταν να επιλέξουμε τον μικρότερο χρόνο.

Δυο λόγια

Αν και έπρεπε να σας παρουσιάσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές, εμείς σας προτείνουμε μόνο την επιλογή της “νέας σημείωσης”. Είναι εξαιρετικά βολικό να μπορούμε ανά πάσα στιγμή πολύ γρήγορα να κρατήσουμε μία νέα σημείωση και ταυτόχρονα, να μην αφήνουμε εκτεθειμένο το περιεχόμενο της τελευταίας μας καταχώρησης.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για περισσότερες λειτουργίες του iOS 11, έχουμε ετοιμάσει για εσάς μία ειδική ενότητα, το iOS 11 Preview.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Σχετικάάρθρα