Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στις νέες λειτουργίες του iOS 11 και σήμερα θα ασχοληθούμε με την προσθήκη της εφαρμογής των Σημειώσεων στο Κέντρο Ελέγχου, αλλά και τις ρυθμίσεις που μπορούμε να εφαρμόσουμε προκειμένου να είμαστε σε θέση να κρατάμε τις σημειώσεις μας απ’ ευθείας από τη Lock Screen του iPhone ή του iPad, χωρίς να χρειάζεται να εισάγουμε τον κωδικό μας.

Πρόκειται για τον πιο γρήγορο τρόπο για να κρατήσουμε μία νέα σημείωση ή για να συνεχίσουμε την πιο πρόσφατη.

Πρώτα θα πρέπει να προσθέσουμε στο Κέντρο Ελέγχου τις Σημειώσεις. Επιλέγουμε Ρυθμίσεις > Κέντρο Ελέγχου > Προσαρμογή Χειριστηρίων > Πατάμε το «+» στο Σημειώσεις. Θα πρέπει πρώτα να έχουμε πλοηγηθεί στο κάτω μέρος της οθόνης (Πρόσθετα χειριστήρια).

Όπως μπορούμε να δούμε, πλέον, στο Κέντρο Ελέγχου είναι διαθέσιμη και η εφαρμογή των Σημειώσεων.

Όμως, αν είμαστε σε περιβάλλον κλειδωμένης οθόνης (Lock Screen) και επιλέξουμε το εικονίδιο των Σημειώσεων, θα μας ζητηθεί ο κωδικός μας ή το αποτύπωμά μας. Εμείς τώρα, μέσα από μία σειρά ρυθμίσεων, μπορούμε να ορίσουμε αν θέλουμε η τελευταία μας σημείωση να εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος, ή να μας δίνεται η δυνατότητα της προσθήκης μίας νέας σημείωσης.

Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, δεν θα χρειάζεται να εισάγουμε τον κωδικό μας στη Lock Screen. Απλά θα ανοίγουμε το Κέντρο Ελέγχου και θα πατάμε το εικονίδιο της σημείωσης.

Πατάμε Ρυθμίσεις > Σημειώσεις > Εμφάνιση Σημείωσης στην οθόνη Κλειδώματος.

Τώρα, έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη, είναι η «Πάντα δημιουργία νέας σημείωσης». Επιλέγοντάς τη, από την κλειδωμένη οθόνη της συσκευής μας θα μπορούμε να δημιουργήσουμε μία νέα σημείωση, χωρίς να χρειάζεται η εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης.

Αν όμως επεξεργαζόμαστε συνέχεια μία συγκεκριμένη σημείωση και δεν δημιουργούμε νέες κάθε φορά, μπορούμε να επιλέξουμε (από το ίδιο σημείο) «Συνέχιση τελευτ. σημείωσης». Σε αυτή την περίπτωση, κάθε φορά που θα πατάμε το εικονίδιο των σημειώσεων από την Οθόνη Κλειδώματος, θα μεταφερόμαστε στην πιο πρόσφατη σημείωσή μας.

Όμως κατ’ αυτόν τον τρόπο η τελευταία μας σημείωση θα βρίσκεται εκτεθειμένη σε όποιον έχει πρόσβαση στη συσκευή μας ακόμα και αν δεν γνωρίζει τον κωδικό εισόδου της. Με τη συγκεκριμένη επιλογή εμφανίζεται ένα νέο υπο-μενού στη διαδρομή Ρυθμίσεις > Σημειώσεις > Απαίτηση Κωδικού.

Από αυτό το νέο υπο-μενού επιλέγουμε μετά από πόση ώρα θα απαιτείται ο κωδικός εισόδου της συσκευής, προκειμένου να αποκτηθεί πρόσβαση στην τελευταία μας σημείωση. Επειδή πρόκειται για υπάρχουσα σημείωσή μας, καλό θα ήταν να επιλέξουμε τον μικρότερο χρόνο.

Δυο λόγια

Αν και έπρεπε να σας παρουσιάσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές, εμείς σας προτείνουμε μόνο την επιλογή της «νέας σημείωσης». Είναι εξαιρετικά βολικό να μπορούμε ανά πάσα στιγμή πολύ γρήγορα να κρατήσουμε μία νέα σημείωση και ταυτόχρονα, να μην αφήνουμε εκτεθειμένο το περιεχόμενο της τελευταίας μας καταχώρησης.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για περισσότερες λειτουργίες του iOS 11, έχουμε ετοιμάσει για εσάς μία ειδική ενότητα, το iOS 11 Preview.

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροΤα Samsung Galaxy A3 (2017), J7 (2016) & Tab A 8.0 αναβαθμίζονται στο Android 7.0
Επόμενο άρθροRecruitment Bot
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.