11.6 C
Athens
Τετάρτη, 03 Μαρ 2021
ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ iOS 11: Δημιουργήστε νέα σημείωση από την Οθόνη Κλειδώματος,...

iOS 11: Δημιουργήστε νέα σημείωση από την Οθόνη Κλειδώματος, χωρίς την εισαγωγή κωδικού

Ακόμα και αν είναι κλειδωμένη η οθόνη της συσκευής μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία νέα σημείωση ή να επεξεργαστούμε την πιο πρόσφατη. Δείτε πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να ρυθμίσουμε το νέο αυτό feature.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτάΣυνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στις νέες λειτουργίες του iOS 11 και σήμερα θα ασχοληθούμε με την προσθήκη της εφαρμογής των Σημειώσεων στο Κέντρο Ελέγχου, αλλά και τις ρυθμίσεις που μπορούμε να εφαρμόσουμε προκειμένου να είμαστε σε θέση να κρατάμε τις σημειώσεις μας απ’ ευθείας από τη Lock Screen του iPhone ή του iPad, χωρίς να χρειάζεται να εισάγουμε τον κωδικό μας.

Πρόκειται για τον πιο γρήγορο τρόπο για να κρατήσουμε μία νέα σημείωση ή για να συνεχίσουμε την πιο πρόσφατη.

Πρώτα θα πρέπει να προσθέσουμε στο Κέντρο Ελέγχου τις Σημειώσεις. Επιλέγουμε Ρυθμίσεις > Κέντρο Ελέγχου > Προσαρμογή Χειριστηρίων > Πατάμε το “+” στο Σημειώσεις. Θα πρέπει πρώτα να έχουμε πλοηγηθεί στο κάτω μέρος της οθόνης (Πρόσθετα χειριστήρια).

Όπως μπορούμε να δούμε, πλέον, στο Κέντρο Ελέγχου είναι διαθέσιμη και η εφαρμογή των Σημειώσεων.

Όμως, αν είμαστε σε περιβάλλον κλειδωμένης οθόνης (Lock Screen) και επιλέξουμε το εικονίδιο των Σημειώσεων, θα μας ζητηθεί ο κωδικός μας ή το αποτύπωμά μας. Εμείς τώρα, μέσα από μία σειρά ρυθμίσεων, μπορούμε να ορίσουμε αν θέλουμε η τελευταία μας σημείωση να εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος, ή να μας δίνεται η δυνατότητα της προσθήκης μίας νέας σημείωσης.

Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, δεν θα χρειάζεται να εισάγουμε τον κωδικό μας στη Lock Screen. Απλά θα ανοίγουμε το Κέντρο Ελέγχου και θα πατάμε το εικονίδιο της σημείωσης.

Πατάμε Ρυθμίσεις > Σημειώσεις > Εμφάνιση Σημείωσης στην οθόνη Κλειδώματος.

Τώρα, έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη, είναι η “Πάντα δημιουργία νέας σημείωσης”. Επιλέγοντάς τη, από την κλειδωμένη οθόνη της συσκευής μας θα μπορούμε να δημιουργήσουμε μία νέα σημείωση, χωρίς να χρειάζεται η εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης.

Αν όμως επεξεργαζόμαστε συνέχεια μία συγκεκριμένη σημείωση και δεν δημιουργούμε νέες κάθε φορά, μπορούμε να επιλέξουμε (από το ίδιο σημείο) “Συνέχιση τελευτ. σημείωσης”. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε φορά που θα πατάμε το εικονίδιο των σημειώσεων από την Οθόνη Κλειδώματος, θα μεταφερόμαστε στην πιο πρόσφατη σημείωσή μας.

Όμως κατ’ αυτόν τον τρόπο η τελευταία μας σημείωση θα βρίσκεται εκτεθειμένη σε όποιον έχει πρόσβαση στη συσκευή μας ακόμα και αν δεν γνωρίζει τον κωδικό εισόδου της. Με τη συγκεκριμένη επιλογή εμφανίζεται ένα νέο υπο-μενού στη διαδρομή Ρυθμίσεις > Σημειώσεις > Απαίτηση Κωδικού.

Από αυτό το νέο υπο-μενού επιλέγουμε μετά από πόση ώρα θα απαιτείται ο κωδικός εισόδου της συσκευής, προκειμένου να αποκτηθεί πρόσβαση στην τελευταία μας σημείωση. Επειδή πρόκειται για υπάρχουσα σημείωσή μας, καλό θα ήταν να επιλέξουμε τον μικρότερο χρόνο.

Δυο λόγια

Αν και έπρεπε να σας παρουσιάσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές, εμείς σας προτείνουμε μόνο την επιλογή της “νέας σημείωσης”. Είναι εξαιρετικά βολικό να μπορούμε ανά πάσα στιγμή πολύ γρήγορα να κρατήσουμε μία νέα σημείωση και ταυτόχρονα, να μην αφήνουμε εκτεθειμένο το περιεχόμενο της τελευταίας μας καταχώρησης.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για περισσότερες λειτουργίες του iOS 11, έχουμε ετοιμάσει για εσάς μία ειδική ενότητα, το iOS 11 Preview.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Ζημιά στην όραση οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη

Σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει την όραση του να έχει χαμηλώσει στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με...

Ιστορικό υψηλό για την ισοτιμία του Bitcoin

Aνήμερα των δωδέκατων γενεθλίων του, το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα Bitcoin έσπασε κάθε ρεκόρ. Η πορεία της ισοτιμίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου υπήρξε σταθερά...

Σχετικάάρθρα