10.1 C
Athens
Πέμπτη, 03 Δεκ 2020
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ iOS iOS 11 Developer Beta - Οι πρώτες εντυπώσεις μας

iOS 11 Developer Beta – Οι πρώτες εντυπώσεις μας

Αν και το iOS 11 βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, ρίξαμε μια ματιά και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας (εμπεριέχονται ελληνικά στιγμιότυπα οθόνης)

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτάΧθες Δευτέρα, ο Tim Cook και η ομάδα του μας παρουσίασαν (μεταξύ άλλων) την επόμενη, ενδέκατη έκδοση του iOS. Έχουμε την αίσθηση πως κανείς δεν έχει εντυπωσιαστεί, αλλά, η αλήθεια είναι πως πολλές φορές δεν είναι τα εντυπωσιακά νέα features που “ορίζουν” ένα λογισμικό, αλλά οι μικρές προσθήκες και οι λεπτομέρειές του.

Ας ξεκινήσουμε όμως με μερικά screenshots:

Το νέο Κέντρο Ελέγχου. Επιτέλους, μπορούν οι χρήστες να ανοιγοκλείνουν τα δεδομένα της συσκευής, χωρίς να μπουν στις Ρυθμίσεις της. Αν και είναι πρακτικότερο και η Apple έχει προσπαθήσει να κρατήσει κάποιες συμμετρίες στον σχεδιασμό, το νέο Control Center είναι “λιγότερο Apple” από αυτό του iOS 10.

Πλέον μπορούμε να προσδιορίσουμε ποιες μικροεφαρμογές θα είναι παρούσες στο Κέντρο Ελέγχου

Η εφαρμογή “Αρχεία” είναι τελικά διαθέσιμη και για το iPhone. Εξαιρετική προσθήκη.

Όριο Ταχύτητας στους Χάρτες

Εικονικός διακόπτης ομιλίας και δεδομένων 2/3/4G

AirPods: Επιλογή ανά ακουστικό της ενέργειας που συντελείται, κάθε φορά που κάνουμε διπλό άγγιγμα (double tap)

Δυο Λόγια

Αρχικά να αναφέρουμε πως η πρώτη δοκιμαστική έκδοση θυμίζει περισσότερο alpha έκδοση στα τελευταία στάδια, παρά beta. Το έντονο lag στα animations είναι συνεχές και γενικότερα, η αίσθησή μας είναι πως πρόκειται για ένα λογισμικό που απέχει πάρα πολύ από το να είναι έτοιμο.

Το iOS 11 μοιάζει αρκετά με την προηγούμενη έκδοση. Οι οπτικές αλλαγές είναι ελάχιστες και δυστυχώς, μας δημιουργήθηκε η αίσθηση πως η Apple απλά αλλάζει θέση και τρόπο που εμφανίζονται οι πληροφορίες σε κάθε νέα έκδοση, χωρίς συγκεκριμένη στρατηγική.

Στο iPhone 7 Plus που το δοκιμάσαμε, τα (νέα) animations είναι πιο γρήγορα, αλλά, δεν μπορέσαμε να τα “χαρούμε”. Η κίνηση προς το παρόν δεν είναι ομαλή, κάτι φυσιολογικό για πρώτη δοκιμαστική έκδοση.

Συνολικά, δείχνει σαν ένα ελαφρώς πειραγμένο iOS 10.

Όμως, ένα λειτουργικό σύστημα δεν είναι μόνο η εμφάνιση. Έχουν προστεθεί πολλές μικρές λεπτομέρειες που εκτιμώ πως θα κάνουν τη διαφορά. Ξεχωρίζουν, η προσθήκη της εφαρμογής “Αρχεία”, τα “Μηνύματα στο iCloud” και το νέο Κέντρο Ελέγχου (ως προς την πρακτικότητά του). Σε συνδυασμό με την under the hood δουλειά που έχει γίνει για την υποστήριξη νέων τεχνολογιών, το iOS μπορεί να αποτελέσει μία “καλή” έκδοση του iOS.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνουμε. Όμως, δεν εντυπωσιαστήκαμε. Σαφώς και το iOS 11 θα δείξει τα δόντια του με το επερχόμενο, επετειακό iPhone, καθώς εκτιμώ πως η συσκευή θα ενσωματώνει τις νέες δυνατότητες Εικονικής & Επαυξημένης Πραγματικότητας.

Αυτό που θα μετρήσει περισσότερο, είναι η τελική υλοποίηση της Apple. Αν τελικά το iOS 11, με τις συγκεκριμένες λειτουργίες που φέρει, τελειοποιηθεί στα “σημεία”, όπως στην ομαλότητα της κίνησης και στη σταθερότητά του, μάλλον θα το απολαύσουμε.

Εμείς, στο tecky θα παρακολουθούμε τις δοκιμαστικές εκδόσεις του iOS 11 και θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξή του.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πρόστιμο €10 εκατ στην Apple για τα υποτιθέμενα αδιάβροχα iPhone

Η διαφημιστική καμπάνια της Apple υποσχόταν ότι το iPhone ήταν ανθεκτικό στο νερό, σε βάθος 4m, για 30 λεπτά. Όμως, η πραγματικότητα ήταν εντελώς...

6η Διημερίδα ITS: Έξυπνα συστήματα μεταφορών στην Ελλάδα

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ITS Hellas) διοργανώνει διημερίδα με θέμα "Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Eξελίξεις στην Ελλάδα". Έπειτα από πέντε συνολικά επιτυχημένες...

Οι πάροχοι Internet υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις πραγματικές ταχύτητες

Ισχύουν πλέον κανονικά οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες στα σταθερά δίκτυα Internet. Οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet...

Η Κίνα πιέζει για παγκόσμια παρακολούθηση των μετακινήσεων

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, η Κίνα ξαναρίχνει στο τραπέζι το θέμα της παγκόσμιας παρακολούθησης και ενημέρωσης των προσωπικών δεδομένων υγείας. Ο Πρόεδρος...

35 χρόνια Windows

Με μερίδιο που αγγίζει το 90% στην παγκόσμια αγορά, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Microsoft με το λειτουργικό σύστημα Windows, στους...

Εφαρμογή γυμναστικής μετατρέπει το καθημερινό τρέξιμο σε περιπέτεια

Διανύοντας τη δεύτερη εβδομάδα του δεύτερου πανελλαδικού lockdown, η αγορά μπήκε πάλι σε ρυθμούς καραντίνας μετά από μισό σχεδόν χρόνο. Οι συνήθειες των πολιτών...

Σχετικάάρθρα