Με την κυκλοφορία του iOS 11.2 οι κάτοχοι των συσκευών iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X θα μπορούν να φορτίζουν ασύρματα πιο γρήγορα τις συσκευές τους, στα 7.5W, μέσω συμβατών Qi φορτιστών.

Αυτή τη στιγμή, στην έκδοση του iOS 11.1.1 η ασύρματη φόρτιση των συσκευών αυτών γίνεται στα 5 watts. H Apple όμως είχε υποσχεθεί πως σε μελλοντικές αναβαθμίσεις θα υποστηριχθούν και γρηγορότερες φορτίσεις, κάτι που τελικά θα γίνει με την αναβάθμιση στην έκδοση 11.2 του iOS.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στις δοκιμές του MacRumors η διαφορά στην ταχύτητα φόρτισης μεταξύ των 5 και 7,5 watts ήταν 6% στα τριάντα λεπτά φόρτισης. Μια συσκευή φόρτισε τριάντα λεπτά στα 7,5 watts και η μπαταρία από το 46% έφτασε το 66%. Η ίδια συσκευή, φόρτισε στα 5 watts για τριάντα λεπτά επίσης και από το 46% η μπαταρία έφτασε το 60%.

Ασφαλώς οι δοκιμές αυτές είναι πολύ σχετικές, δίνουν όμως μια εικόνα ως προς το τι περιμένουμε με τις ταχύτερες ασύρματες φορτίσεις που αναμένονται με την έλευση του iOS 11.2. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην τρίτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 11.2, άρα η επίσημη κυκλοφορία του είναι ζήτημα μερικών εβδομάδων.

quick info: με την έκδοση 11.2 του iOS η Apple επιδιορθώνει επίσης το πρόβλημα της εφαρμογής της Αριθμομηχανής, προσθέτει μία διακριτική ένδειξη στο σημείο που ενεργοποιείται το Κέντρο Ελέγχου στο iPhone X, αλλά και προσθέτει ενημερωτικά μηνύματα όταν αποσυνδεόμαστε από συγκεκριμένο δίκτυο Wi-Fi ή από συγκεκριμένη συσκευή μέσω bluetooth, από το Κέντρο Ελέγχου

Αν και η Apple πλέον προσθέτει υποστήριξη ασύρματης φόρτισης στα 7,5 watts, αξίζει να αναφέρουμε πως αρκετά smartphones υποστηρίζουν φορτίσεις στα 15W, κάνοντας χρήση του προτύπου Qi 1.2 standard. Οπότε, εάν σκοπεύετε να προβείτε σε αγορά συμβατού Qi φορτιστή, σας προτείνουμε να επιλέξετε κάποιον που φτάνει τα 15W. Η αγορά σας θα αποδειχθεί πιο future proof.

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στη σελίδα μας στο facebook. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροΠοιο λειτουργικό τρέχει το σαλόνι σας;
Επόμενο άρθροΔιαθέσιμος για download από σήμερα ο Firefox Quantum
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.