Η συνομοσπονδία επιχειρήσεων πληροφορικής της Ινδίας Nasscom και η πολυεθνική εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Accenture ανακοίνωσαν χθες ότι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Αρχή Καινοτομίας του Ισραήλ . Στόχος τους είναι να υποστηρίξουν ινδικές και ισραηλινές επιχειρήσεις να αναπτύξουν από κοινού προϊόντα, ανταλλάξουν τεχνογνωσία και εγκαταστήσουν ένα κοινό βιομηχανικό οικοσύστημα στους κλάδους τεχνολογίας, άμυνας και ασφάλειας.

Οι επικεφαλείς προϊόντων της Nasscom και καινοτομίας της Accenture India θα συνοδεύσουν την ινδική επιχειρηματική αποστολή που θα επισκεφτεί το Ισραήλ στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi με ισραηλινούς αξιωματούχους τον περασμένο Ιούλιο. Στην αποστολή θα συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της συνομοσπονδίας και πολλές ινδικές startups από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας.

Οι πρωθυπουργοί της Ινδίας Narendra Modi (αριστερά) και του Ισραήλ Benjamin Netanyahu (δεξιά) κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου στην Ιερουσαλήμ την 5/7/2017. Φωτό: PTI

Οι εμπορικές αρχές των δύο χωρών πιστεύουν ότι η επίσκεψη της αποστολής στο Ισραήλ θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εγκαταστήσουν κανάλια επικοινωνίας, να ξεπεράσουν πολιτισμικά εμπόδια στον εργασιακό χώρο και τελικά να παράγουν τεχνολογικές λύσεις για προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της Accenture, η συνεργασία θα ξεκινήσει με την υπογραφή μνημονίων αμοιβαίας κατανόησης και θα δωθεί προτεραιότητα στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, των μηχανών που μαθαίνουν, της τεχνολογίας blockchain και της κυβερνοασφάλειας, κυρίως στους κλάδους της υγείας, της φαρμακοβιομηχανίας και της αγροτικής παραγωγής.

Οι αρχές των δύο κρατών ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να ανοίξουν ένα δίαυλο συνεργασίας μεταξύ Ινδίας και Ισραήλ, παρόμοιο με αυτόν που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ Ινδίας και Silicon Valley. Για να έχουμε μία τάξη μεγέθους, περίπου 40 επιχειρηματικές αποστολές από την Ινδία, με εξειδίκευση στην υψηλή τεχνολογία, επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Silicon Valley και υπογράφουν συμφωνίες συνεργασίας με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί.

ΣΧΟΛΙΑ