Το παρόν κείμενο δεν αποτελεί άμεση ή έμμεση διαφήμιση. Όπως σας ενημερώνουμε για τα νέα προγράμματα των γνωστών παρόχων, οφείλουμε να σας ενημερώνουμε και για τις εναλλακτικές προτάσεις της αγοράς.

Εξάλλου, πολλές φορές οι εναλλακτικές προτάσεις είναι αυτές που πιέζουν τους καθεστωτικούς παρόχους. Για παράδειγμα, στην ταχύτητα του ανεβάσματος (upload), στην Ελλάδα ισχύει ένα ιδιότυπο καθεστώς, καθώς αυτό δεν ξεπερνάει σε κανένα πρόγραμμα το 10% της ταχύτητας του download. Γιατί; Γιατί απλά, έτσι αποφάσισαν. Και αν νομίζετε πως σας ενδιαφέρει μόνο το download, σκεφτείτε τι τραβάτε για να «φύγει ένα μεγάλο mail», ή πόσο χρόνο χρειάζεστε για να ανεβάσετε το 4K home video σας στην υπηρεσία cloud που χρησιμοποιείτε.

Λοιπόν, η Inalan είναι ένας πάροχος internet και τηλεφωνίας που βασίζεται αποκλειστικά σε υλοποιήσεις οπτικών ινών. Η εταιρεία «σκάβει» μέρα – νύχτα και από το ρεπορτάζ μας προκύπτει πως το πελατολόγιό της είναι ικανοποιημένο από τις υπηρεσίες που λαμβάνει.

Εμείς, θα εστιάσουμε στο διαδίκτυο και όχι στην τηλεφωνία. Το πρόγραμμα για 100Mbps download (κατέβασμα) & 100Mbps upload (ανέβασμα) κοστίζει (τελική τιμή) 28€.

  • Υπάρχει περιορισμός χρήσης στα 3,TB download και 3,TB upload ανά μήνα (λογικά ο όγκος των δεδομένων επαρκεί για κάθε σπίτι). Επικοινωνήσαμε με την εταιρεία και μας είπαν πως κανένας πελάτης δεν έχει έως τώρα ξεπεράσει αυτό το όριο. Εάν ξεπεραστεί, δεν διακόπτεται η παροχή internet, υπάρχει απλά μία διερευνητική επικοινωνία με τον πελάτη
  • Ο εξοπλισμός παρέχεται με εγγύηση 28€ η οποία καταβάλλεται στον πρώτο λογαριασμό
  • Το κόστος της εγκατάστασης ανέρχεται στα 35€

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας υπάρχουν χάρτες κάλυψης για τις περιοχές των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Εάν η περιοχή σας δεν καλύπτεται από την υπηρεσία (που είναι και το πιθανότερο σενάριο), μπορείτε να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα της Inalan, πατήστε εδώ.

Ελπίζουμε και άλλες εταιρείες να εισέλθουν στη συγκεκριμένη αγορά, καθώς από τα πλάνα των γνωστών παρόχων δεν προκύπτουν για το μέλλον σοβαρά πακέτα internet με «σοβαρό» upload. Ίσως λίγος πραγματικός ανταγωνισμός να τους βοηθήσει να θυμηθούν πως και το upload, είναι μέρος του διαδικτύου.

Κλείνοντας, θα πρέπει να τονίσουμε πως κανένας από την ομάδα του tecky δεν έχει δοκιμάσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Αναζητήσαμε και βρήκαμε πελάτες της εταιρείας οι οποίοι δήλωσαν ευχαριστημένοι για το προϊόν ως προς την τιμή που πληρώνουν και ανυπομονούμε να καλυφθούν γρήγορα και οι δικές μας περιοχές προκειμένου να τη δοκιμάσουμε.

το άρθρο ενημερώθηκε στις 15:25:

διορθώθηκε το όριο χρήσης ανά μήνα

προστέθηκε σχόλιο εκπροσώπου της εταιρείας

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ