Όπως σας είχαμε αναφέρει και κατά την προεπισκόπηση των χαρακτηριστικών του iOS 11, οι καλύτερες λειτουργίες του επερχόμενου λογισμικού είναι και αυτές που δεν εντυπωσίασαν.

Το ARKit, η τεχνολογία της Apple που διευκολύνει τους developers για τη δημιουργία εφαρμογών Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR), θα χρησιμοποιηθεί από την αλυσίδα οικιακών προϊόντων ΙΚΕΑ για τη δημιουργία μίας εφαρμογής που θα τοποθετεί εικονικά στο χώρο μας, τα έπιπλα που ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε.

Βέβαια, αντίστοιχες προσπάθειες είχαν υπάρξει και στο παρελθόν, αλλά αρκετά περιορισμένες ως προς το εύρος τους.

Ο CEO της Apple, Tim Cook, σε μία πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε τον ενθουσιασμό του για τις τεχνολογίες της Επαυξημένης Πραγματικότητας και ανέφερε πως ο κλάδος της αγοράς επίπλων θα αλλάξει εντελώς, με τη χρήση των σχετικών τεχνολογιών.

“Μιλήσαμε με την ΙΚΕΑ και διαθέτουν τρισδιάστατες εικόνες των προϊόντων της σειράς των επίπλων τους. Συζητήσαμε για τον τρόπο που θα αλλάξει η όλη εμπειρία για τον καταναλωτή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο υποψήφιος πελάτης θα μπορεί να τοποθετεί τα αντικείμενα που τον ενδιαφέρουν, εικονικά στο χώρο του.”

Η ΙΚΕΑ, μέσω του εκπροσώπου της, ανέφερε στα τοπικά μέσα (Σουηδία):

“Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας που θα επιτρέπει στον καταναλωτή να λαμβάνει μία αξιόπιστη απόφαση ως προς την αγορά του. Όταν θα λανσάρουμε νέα προϊόντα, αυτά θα εμφανίζονται πρώτα στην εφαρμογή μας.”

Το πλάνο προβλέπει τη λήψη φωτογραφιών του σπιτιού μας (ή όποιου χώρου μας ενδιαφέρει) και με τη χρήση της εφαρμογής, την τοποθέτηση των προϊόντων που μας ενδιαφέρουν σε αυτό. Έτσι, ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να βλέπει από αρκετές οπτικές γωνίες το πώς τελικά θα φαίνεται το υπό αγορά προϊόν, στο χώρο του.

Ο εκπρόσωπος της ΙΚΕΑ ανέφερε πως με τη χρήση της τεχνολογίας της Apple, η ακρίβεια της τοποθέτησης των επίπλων θα κυμαίνεται στα επίπεδα των χιλιοστών του μέτρου. Κατά την κυκλοφορία της εφαρμογής, η εταιρεία αναμένει να διαθέτει μέσω αυτής 500-600 τρισδιάστατα – προς τοποθέτηση στο χώρο μας – προϊόντα.

Ο τελικός σκοπός της ΙΚΕΑ, είναι ο καταναλωτής με το που “εγκρίνει” ένα έπιπλο στο χώρο του, να μπορεί με ένα απλό πάτημα να το παραγγείλει. Η ΙΚΕΑ προσπαθεί να έχει έτοιμη την εφαρμογή της έως τον Σεπτέμβριο που θα κυκλοφορήσει και επίσημα το iOS 11.

Ως προς το ARKit και τις δυνατότητές του, ρίξτε μια ματιά στο video που ακολουθεί:

 

ΣΧΟΛΙΑ