30.2 C
Athens
Δευτέρα, 21 Σεπ 2020
BUSINESS IDC: η Huawei ξεπέρασε την Apple και έγινε ο...

IDC: η Huawei ξεπέρασε την Apple και έγινε ο δεύτερος σε πωλήσεις κατασκευαστής συσκευών smartphone

-

Αμέσως μετά τις χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις της Apple ως προς τα οικονομικά της αποτελέσματα και το rally που ακολούθησε στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο (after market – κεφαλαιοποίηση $935 δις), μία δυσάρεστη είδηση περίμενε τους ιθύνοντες της εταιρείας.

Η Huawei, σύμφωνα με την τακτική έρευνα της IDC, έριξε την Apple από τη δεύτερη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων συσκευών smartphone.

Η έρευνα αφορά τις αποστολές έξυπνων τηλεφώνων κατά την περίοδο Απρ-Ιουν ’18 (Q2′ 18). Η Samsung, αν και είχε απώλειες (10,4%) παρέμεινε στην πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 20,9% και αποστολές 71,5 εκατ. συσκευών.

Στη δεύτερη θέση πέρασε η Huawei αποστέλοντας 54,2 εκατ. συσκευές έναντι 38,5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας εκτοξεύτηκε από το 11% στο 15,8%. Η τάση αυτή είχε καταγραφεί και από την πρόσφατη έρευνα της Kantar, τα ευρήματα της οποίας έδειχναν άνοδο [για τη Huawei] στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 11% σε διάστημα ενός έτους.

Η Apple έπεσε στην τρίτη θέση. Αν και η εταιρεία αύξησε (ελάχιστα) τις αποστολές της αλλά και το μερίδιο αγοράς της κατά 0,7%, δεν κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση, καθώς η άνοδος της Huawei ήταν εντυπωσιακή (περίπου 40%).

Ακολουθεί η Xiaomi, η οποία σημείωσε το μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου (48,8%) εκτινάσσοντας το μερίδιο αγοράς της στο 9,3%, έχοντας αποστείλει σχεδόν 32 εκατ. συσκευές. Η Xiaomi έριξε από την τέταρτη θέση την OPPO.

Η OPPO, αν και αύξησε τις αποστολές της κατά 1,4 εκατ. συσκευές, δεν κατάφερε να κρατήσει την τέταρτη θέση. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας σημείωσε άνοδο (5,1%) και έφτασε το 8,6%.

Δυο λόγια

Ως προς τις συνολικές πωλήσεις, οι ερευνητές της IDC τονίζουν πως το δεύτερο τρίμηνο του 2018 ήταν το τρίτο συνεχόμενο με πτώση (-1,8%) και το τέταρτο τρίμηνο με πτωτικές τάσεις από καταβολής μετρήσεων.

Εκτιμάμε πως μεσοπρόθεσμα η top τριάδα θα αποτελείται από τις Samsung, Huawei και Xiaomi με μοναδική εξαίρεση το εορταστικό τρίμηνο (κάθε χρονιάς), στο οποίο η Apple παραδοσιακά επιτυγχάνει και τις περισσότερες πωλήσεις.

Οι Huawei και Xiaomi δεν ήρθαν από το πουθενά. Η πορεία τους παραμένει σταθερά ανοδική και αυτή η τάση αναμένουμε να συνεχιστεί, αν και με λιγότερο ταχείς ρυθμούς.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η μεγάλη μείωση των αποστολών από τους υπόλοιπους κατασκευαστές που έφτασε το 18,5%. Φαίνεται πως η πρώτη πεντάδα έχει ξεχωρίσει και πως ήδη “ροκανίζει” τα ποσοστά των μικρότερων (σε πωλήσεις) κατασκευαστών.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

SourceIDC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

IFA 2020: οι καλύτερες παρουσίες

Το σημαντικότερο ραντεβού του τεχνολογικού κόσμου της Ευρώπης, η διεθνής έκθεση IFA (Internationale Funkausstellung Berlin), δόθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Βερολίνο. Κατασκευαστές προϊόντων...

Σχετικάάρθρα