11.7 C
Athens
Τρίτη, 01 Δεκ 2020
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΑ IDC: Εκτίμηση πωλήσεων κατασκευαστών smartphone (Α' τριμ.'17)

IDC: Εκτίμηση πωλήσεων κατασκευαστών smartphone (Α’ τριμ.’17)

Η IDC εξέδωσε τη λίστα με τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις των κατασκευαστών έξυπνων τηλεφώνων. Μεγάλη άνοδος για Huawei, OPPO & vivo.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Όπως κάθε τρίμηνο, έτσι και τώρα, η εταιρεία ερευνών IDC εξέδωσε τη λίστα της με το Top 5 των κατασκευαστών smartphones, σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν και τα νούμερα που μας παρουσιάζουν εταιρείες όπως η IDC και η Kantar αφορούν εκτιμήσεις, συνήθως αυτές ελάχιστα απέχουν από τα επίσημα δεδομένα που ανακοινώνονται τελικά από τους κατασκευαστές.

Όπως βλέπουμε η Samsung διατήρησε την πρώτη θέση, διαθέτοντας στην αγορά ίδιο αριθμό συσκευών σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας όμως μειώθηκε κατά 1%, λόγω των συνολικά αυξημένων πωλήσεων του κλάδου.

Η Apple διατήρησε και αυτή τη δεύτερη θέση που κατείχε, παρουσιάζοντας μία μικρή αύξηση στις πωλήσεις της αν και, αυτή δεν στάθηκε ικανή να διατηρήσει τα περσινά ποσοστά της εταιρείας. Ενώ λοιπόν διέθεσε τετρακόσιες χιλιάδες επιπλέον συσκευές σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του ’16, το ποσοστό της σημείωσε πτώση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Και εδώ ξεκινούν τα εντυπωσιακά νούμερα. Η Huawei διατήρησε την τρίτη θέση που κατείχε, αλλά, με τη δυναμική που παρουσιάζει, μάλλον θα λέγαμε πως βάζει πλώρη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Με μία εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων που πλησιάζει το 22% η εταιρεία επιβραβεύτηκε από τους καταναλωτές, φτάνοντας σχεδόν στο 10% των συνολικών πωλήσεων. Πλέον, ένα στα 10 smartphones που πωλούνται, διατίθενται από τη Huawei!

Στην τέταρτη θέση συναντάμε την OPPO με πωλήσεις 25 εκατομμυρίων συσκευών και μερίδιο αγοράς 7,4%. Η αύξηση που σημείωσε στις πωλήσεις της προσέγγισε το εντυπωσιακό 30%!

Η vivo αύξησε επίσης εντυπωσιακά τις πωλήσεις της, διαθέτοντας 18 εκατομμύρια συσκευές στην αγορά, με μια εξίσου εντυπωσιακή άνοδο, της τάξεως του 23,6%!

Συνολικά, η αγορά κινήθηκε ανοδικά κατά 4,3%. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι συσκευές που διατέθηκαν συνολικά έφτασαν τα 347,4 εκατομμύρια (!), μία επίδοση βελτιωμένη κατά σχεδόν δεκαπέντε εκατομμύρια μονάδες, από την αντίστοιχη περσινή.

Δυο λόγια

Από μόνος του ο πίνακας, “φωνάζει”. Αν η Samsung και η Apple δεν καινοτομήσουν επαρκώς και ταυτόχρονα οι παρούσες τάσεις της αγοράς συνεχιστούν, θα είναι απλά θέμα χρόνου η κατάληψη των πρώτων θέσεων από άλλους, “μικρότερους” κατασκευαστές.

Το πρόβλημα ασφαλώς είναι μεγαλύτερο για τη Sammy. Ενώ το μοντέλο της Apple μπορεί να καταγράψει κέρδη και με χαμηλότερο μερίδιο αγοράς, κάτι τέτοιο δύσκολα θα μπορούσε να ισχύσει για τη Samsung. Εξάλλου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα νούμερα αφορούν συσκευές, οι οποίες για όλες τις εταιρείες – πλην της Apple – καλύπτουν όλες τις κατηγορίες της αγοράς.

Η επίθεση των μικρότερων εταιρειών προς το παρόν έπληξε την ανάπτυξη των πωλήσεων της Samsung, όμως, το καμπανάκι που αυτές σήμαναν είναι δυνατό. Ανήκουν πλέον στη mainstream αγορά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο ανταγωνισμός, ευτυχώς, αναμένεται σκληρός.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πρόστιμο €10 εκατ στην Apple για τα υποτιθέμενα αδιάβροχα iPhone

Η διαφημιστική καμπάνια της Apple υποσχόταν ότι το iPhone ήταν ανθεκτικό στο νερό, σε βάθος 4m, για 30 λεπτά. Όμως, η πραγματικότητα ήταν εντελώς...

6η Διημερίδα ITS: Έξυπνα συστήματα μεταφορών στην Ελλάδα

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ITS Hellas) διοργανώνει διημερίδα με θέμα "Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Eξελίξεις στην Ελλάδα". Έπειτα από πέντε συνολικά επιτυχημένες...

Οι πάροχοι Internet υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις πραγματικές ταχύτητες

Ισχύουν πλέον κανονικά οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες στα σταθερά δίκτυα Internet. Οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet...

Η Κίνα πιέζει για παγκόσμια παρακολούθηση των μετακινήσεων

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, η Κίνα ξαναρίχνει στο τραπέζι το θέμα της παγκόσμιας παρακολούθησης και ενημέρωσης των προσωπικών δεδομένων υγείας. Ο Πρόεδρος...

35 χρόνια Windows

Με μερίδιο που αγγίζει το 90% στην παγκόσμια αγορά, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Microsoft με το λειτουργικό σύστημα Windows, στους...

Εφαρμογή γυμναστικής μετατρέπει το καθημερινό τρέξιμο σε περιπέτεια

Διανύοντας τη δεύτερη εβδομάδα του δεύτερου πανελλαδικού lockdown, η αγορά μπήκε πάλι σε ρυθμούς καραντίνας μετά από μισό σχεδόν χρόνο. Οι συνήθειες των πολιτών...

Σχετικάάρθρα