30.2 C
Athens
Παρασκευή, 25 Σεπ 2020
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΑ IDC: Εκτίμηση πωλήσεων κατασκευαστών smartphone (Α' τριμ.'17)

IDC: Εκτίμηση πωλήσεων κατασκευαστών smartphone (Α’ τριμ.’17)

Η IDC εξέδωσε τη λίστα με τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις των κατασκευαστών έξυπνων τηλεφώνων. Μεγάλη άνοδος για Huawei, OPPO & vivo.

-

Όπως κάθε τρίμηνο, έτσι και τώρα, η εταιρεία ερευνών IDC εξέδωσε τη λίστα της με το Top 5 των κατασκευαστών smartphones, σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν και τα νούμερα που μας παρουσιάζουν εταιρείες όπως η IDC και η Kantar αφορούν εκτιμήσεις, συνήθως αυτές ελάχιστα απέχουν από τα επίσημα δεδομένα που ανακοινώνονται τελικά από τους κατασκευαστές.

Όπως βλέπουμε η Samsung διατήρησε την πρώτη θέση, διαθέτοντας στην αγορά ίδιο αριθμό συσκευών σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας όμως μειώθηκε κατά 1%, λόγω των συνολικά αυξημένων πωλήσεων του κλάδου.

Η Apple διατήρησε και αυτή τη δεύτερη θέση που κατείχε, παρουσιάζοντας μία μικρή αύξηση στις πωλήσεις της αν και, αυτή δεν στάθηκε ικανή να διατηρήσει τα περσινά ποσοστά της εταιρείας. Ενώ λοιπόν διέθεσε τετρακόσιες χιλιάδες επιπλέον συσκευές σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του ’16, το ποσοστό της σημείωσε πτώση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Και εδώ ξεκινούν τα εντυπωσιακά νούμερα. Η Huawei διατήρησε την τρίτη θέση που κατείχε, αλλά, με τη δυναμική που παρουσιάζει, μάλλον θα λέγαμε πως βάζει πλώρη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Με μία εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων που πλησιάζει το 22% η εταιρεία επιβραβεύτηκε από τους καταναλωτές, φτάνοντας σχεδόν στο 10% των συνολικών πωλήσεων. Πλέον, ένα στα 10 smartphones που πωλούνται, διατίθενται από τη Huawei!

Στην τέταρτη θέση συναντάμε την OPPO με πωλήσεις 25 εκατομμυρίων συσκευών και μερίδιο αγοράς 7,4%. Η αύξηση που σημείωσε στις πωλήσεις της προσέγγισε το εντυπωσιακό 30%!

Η vivo αύξησε επίσης εντυπωσιακά τις πωλήσεις της, διαθέτοντας 18 εκατομμύρια συσκευές στην αγορά, με μια εξίσου εντυπωσιακή άνοδο, της τάξεως του 23,6%!

Συνολικά, η αγορά κινήθηκε ανοδικά κατά 4,3%. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι συσκευές που διατέθηκαν συνολικά έφτασαν τα 347,4 εκατομμύρια (!), μία επίδοση βελτιωμένη κατά σχεδόν δεκαπέντε εκατομμύρια μονάδες, από την αντίστοιχη περσινή.

Δυο λόγια

Από μόνος του ο πίνακας, “φωνάζει”. Αν η Samsung και η Apple δεν καινοτομήσουν επαρκώς και ταυτόχρονα οι παρούσες τάσεις της αγοράς συνεχιστούν, θα είναι απλά θέμα χρόνου η κατάληψη των πρώτων θέσεων από άλλους, “μικρότερους” κατασκευαστές.

Το πρόβλημα ασφαλώς είναι μεγαλύτερο για τη Sammy. Ενώ το μοντέλο της Apple μπορεί να καταγράψει κέρδη και με χαμηλότερο μερίδιο αγοράς, κάτι τέτοιο δύσκολα θα μπορούσε να ισχύσει για τη Samsung. Εξάλλου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα νούμερα αφορούν συσκευές, οι οποίες για όλες τις εταιρείες – πλην της Apple – καλύπτουν όλες τις κατηγορίες της αγοράς.

Η επίθεση των μικρότερων εταιρειών προς το παρόν έπληξε την ανάπτυξη των πωλήσεων της Samsung, όμως, το καμπανάκι που αυτές σήμαναν είναι δυνατό. Ανήκουν πλέον στη mainstream αγορά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο ανταγωνισμός, ευτυχώς, αναμένεται σκληρός.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Σχετικάάρθρα