Η ZTE ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις κύριες δραστηριότητές της, ως αποτέλεσμα του Αμερικανικού εμπάργκο εξαγωγής τεχνολογικών εξαρτημάτων που της έχει επιβληθεί. Τρεις περίπου εβδομάδες μετά τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές των ΗΠΑ, η εταιρεία εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει πως «λόγω του εμπάργκο οι σημαντικότερες λειτουργικές δραστηριότητες της εταιρείας έχουν παύσει».

Στην ουσία, η ZTE δεν μπορεί να προμηθευθεί απαραίτητα εξαρτήματα για τις συσκευές της από εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Η ΖΤΕ το Μάρτη του 2017 είχε συμφωνήσει με τις αρχές των ΗΠΑ σε ένα συνδυασμό κυρώσεων λόγω της διάθεσης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στο Ιράν και τη Βόρειο Κορέα. Επιπροσθέτως, είχε αποδεχθεί επταετή απαγόρευση εξαγωγής προϊόντων από τις αμερικανικές εταιρείες προς αυτή. Τότε είχε συμφωνηθεί πως το εμπάργκο θα ενεργοποιηθεί εάν η ZTE δεν τηρήσει τους υπόλοιπους όρους της συμφωνίας.

Πηγές από τη Ρυθμιστική Αρχή Εμπορίου των ΗΠΑ αναφέρουν πως ενώ η ΖΤΕ είχε δεσμευθεί να επιπλήξει ή να τιμωρήσει τους εργαζόμενους που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, τελικά τους είχε δώσει «στα κρυφά» μπόνους. Η ZTE κατηγορείται επίσης για παραπληροφόρηση των Αρχών ως προς την τήρηση και άλλων συμφωνηθέντων όρων.

Η εταιρεία ανέφερε πως θα συνεχίσει να λειτουργεί και να καλύπτει τις υπάρχουσες εμπορικές συμφωνίες της, διαβεβαιώνοντας πως διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια. Επιπροσθέτως, εκπρόσωποι της ΖΤΕ συνομιλούν με αξιωματούχους των ΗΠΑ για την τροποποίηση ή την άρση της απαγόρευσης.

Ήδη, οι απευθείας ή μέσω μεταπωλητών online πωλήσεις των συσκευών της στην Κίνα έχουν ανασταλεί.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ