Η Xiaomi σχεδιάζει να μπει στην αγορά των ΗΠΑ εντός του 2019

306

Γνωρίζουμε πως για τους φανς της Xiaomi η είσοδος της εταιρείας στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών φαντάζει ως παλιό ανέκδοτο, κυρίως λόγω των πολιτικών που εφαρμόζει ο πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ και των τεταμένων εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Όμως, όταν ο αντιπρόεδρος της Xiaomi, Wang Xiang, ερωτήθηκε από δημοσιογράφο του Reuters για τα πλάνα της εταιρείας του για το 2019, αυτός εμφανίστηκε αισιόδοξος. Ο Xiang, απαντώντας στο δημοσιογράφο, χαρακτήρισε την αγορά των ΗΠΑ «πολύ ελκυστική» και ανέφερε πως η εταιρεία θα αναπτύξει τις μελλοντικές συσκευές της με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πλήρως συμβατές με τα αμερικανικά δίκτυα.

Ο Xiang παραδέχθηκε πως η εταιρεία του δεν έχει καταφέρει έως σήμερα να κλείσει συμφωνία με κάποιον πάροχο των ΗΠΑ, κάτι που αντικειμενικά είναι δύσκολο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Xiaomi δηλώνει αισιόδοξος, ποντάροντας – όπως δήλωσε – στις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με τις εταιρείες – κολοσσούς Qualcomm και Alphabet (Google).

Αν τα καταφέρει, ο τεχνολογικός γίγαντας του Πεκίνου θα εισέλθει σε μία αγορά όπου οι άλλες εταιρείες από την Κίνα απέτυχαν. Η Γερουσία των ΗΠΑ έχει ζητήσει από τους παρόχους να διακόψουν τις συμβάσεις τους με τη Huawei, ενώ η ZTE βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Όπως και να εξελιχθεί το ζήτημα της εισόδου της Xiaomi στην αγορά των ΗΠΑ, η επέκτασή της συνεχίζεται. Κατάφερε να αποσπάσει από τη Samsung την πρωτιά στη σημαντική αγορά της Ινδίας, αλλά και επεκτάθηκε σε σημαντικές χώρες / αγορές όπως αυτές της Γαλλίας και της Ιταλίας. Μέσω της αύξησης των πωλήσεων στις διεθνείς αγορές οι ιθύνοντες της Xiaomi ευελπιστούν πως θα αντισταθμίσουν τις μειωμένες πωλήσεις εντός της Κίνας.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ