Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης έχει μία λαμπερή παράδοση και το συνοδεύει η φήμη ιστορικών παρουσιάσεων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που η Volkswagen διάλεξε τη Γενεύη για την επίσημη παρουσίαση του πρωτότυπου I.D. Vizzion.

Η νέα προσθήκη στην αμιγώς ηλεκτρικής σειράς I.D. της Volkswagen μοιάζει εξωτερικά με οικογενειακό sedan που του έχουν προσθέσει μερικές φουτουριστικές πινελιές. Εντύπωση κάνουν τα εμπρός φώτα με τα 8.000 φωτιζόμενα pixels που αυτορυθμίζονται για να μην τυφλώνουν τους άλλους οδηγούς και τους πεζούς. Το επαναστατικό σύστημα φωτισμού του Vizzion έχει τη δυνατότητα προβολής εικόνων και μηνυμάτων σε εξωτερικές επιφάνειες, όπως π.χ. την προβολή ζέβρας (διαγράμμισης διάβασης πεζών) στην άσφαλτο για να ενημερώσει τους πεζούς ότι μπορούν περάσουν άφοβα μπροστά από το αυτοκίνητο.

Τα καλά όμως βρίσκονται στο εσωτερικό. Η ισχύς που έχουν στη διάθεσή τους οι επιβάτες του Vizzion είναι συνολικά 302 ίπποι και προέρχεται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Ο ένας δίνει 101 ίππους μπροστά και ο άλλος 201 ίππους πίσω. Η VW υποστηρίζει ότι η αυτονομία του Vizzion φτάνει τα 650km στον ευρωπαϊκό κύκλο οδήγησης, με μία μόνο πλήρη φόρτιση των μπαταριών του.

Η Volkswagen έχει εξοπλίσει την καμπίνα επιβατών με τέσσερεις πολύ άνετες πολυθρόνες, παχιά μοκέτα στο δάπεδο και διάφορους χώρους αποθήκευσης μικροαντικειμένων.  Υπάρχουν μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που επιτρέπουν στο φως να περάσει στην καμπίνα επιβατών αλλά ταυτόχρονα το Vizzion διαθέτει και προηγμένα συστήματα σκίασης ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν ακριβώς το φως που επιθυμούν.

Τιμόνι, πετάλια και επιλογέας ταχυτήτων δεν υπάρχουν αφού το Volkswagen I.D. Vizzion είναι αυτόνομο αυτοκίνητο Επιπέδου 5, δηλαδή δεν διαθέτει κανένα χειροκίνητο σύστημα οδήγησης και αυτό δημιουργεί την εύλογη απορία: για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η ισχύς των κινητήρων αφού ο οδηγός δεν μπορεί να την απολαύσει, τουλάχιστον με την κλασική έννοια; Είναι εμφανής η απουσία κάθε άλλου είδους χειριστηρίων εκτός από μόνο από δύο περιστροφικά πολλαπλών χρήσεων γιατί όλες οι εντολές δίνονται από τους επιβάτες φωνητικά ή με νοήματα.

Εκτός από τα παραπάνω, το Volkswagen I.D. Vizzion διαθέτει το δικό του σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης, με βιομετρικούς αισθητήρες που αναγνωρίζει τους επιβάτες και ρυθμίζει σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους τον αέρα και το φωτισμού, χρησιμοποιεί την εφαρμογή Μικτής Πραγματικότητας Microsoft HoloLens, δίνει πληροφορίες για τη διαδρομή και τις εξωτερικές συνθήκες και μπορεί να παραγγείλει φαγητό από το εστιατόριο που θα περάσετε σε λίγη ώρα. Το πρωτότυπο Vizzion που παρουσιάζεται στο 88ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης αναμένεται να προσαρμοστεί στη μαζική παραγωγή μετά το 2030, όπως είπε ο Herbert Diess, το αφεντικό της Volkswagen. Μέχρι τότε, μπορούμε να αρκεστούμε σε μία πιο “συμβατική” έκδοση με τιμόνι και πετάλια που θα κυκλοφορήσει μάλλον το 2022.

 

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ