Η προμηθεύτρια εταιρεία της Apple, TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), ξεκίνησε την παραγωγή των κεντρικών μονάδων επεξεργασίας νέας γενιάς (CPUs) που θα χρησιμοποιηθούν σε τουλάχιστον 2 από τις νέες συσκευές iPhone που θα κυκλοφορήσουν φέτος.

Η TSMC είχε ανακοινώσει στα τέλη του Απρίλη πως η νέα διαδικασία κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων στα 7 νανόμετρα έχει περάσει στη φάση της μαζικής παραγωγής, χωρίς όμως να κάνει ειδική αναφορά στη CPU της Apple. Πλέον, το Bloomberg επιβεβαιώνει πως πρόκειται για τη CPU της Apple του 2018 (την οποία αποκαλούμε Α12 για λόγους συντομίας και με βάση τη λογική).

Η νέα διαδικασία κατασκευής στα 7 νανόμετρα (nm) προσφέρει 40% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και 40% ωφέλεια ως προς τον όγκο, σε σύγκριση με την περσινή υλοποίηση της CPU A11 (10 νανόμετρα). Το Bloomberg αναφέρει πως το νέο chip θα είναι μικρότερο, ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό.

Εκτιμάται πως η TSMC θα είναι η καθολική προμηθεύτρια εταιρεία των νέων επεξεργαστών της Apple, κάτι που συνέβη και με τη CPU A11 που κατασκευάστηκε για τα iPhone X, iPhone 8 και iPhone 8 Plus (είναι πιθανό στο WWDC να δούμε μία νέα υλοποίηση για τα iPad Pros, τη CPU A11X).

Ο διεθνής τύπος αναφέρει πως η CPU A12 θα τοποθετηθεί και στις τρεις νέες συσκευές που αναμένουμε να ανακοινώσει η Apple το Σεπτέμβρη. Δεν γνωρίζουμε για το φθηνότερο LCD μοντέλο των 6-6,1 ιντσών, σίγουρα όμως θα τοποθετηθεί στα δύο OLED μοντέλα των 5,8 και 6,4-6,5 ιντσών.

 

ΣΧΟΛΙΑ