Η Sonos παρουσίασε χθες στο San Francisco το νέο έξυπνο ηχείο της που αναμένεται να είναι διαθέσιμο στα καταστήματα τον επόμενο μήνα. Το Beam, όπως ονομάστηκε το νέο έξυπνο ηχείο, έχει ικανοποιητικά χαρακτηριστικά όσον αφορά στην ποιότητα αναπαραγωγής ήχου αλλά το μεγάλο του όπλο είναι η δυνατότητά του να “μιλάει” με όλες τις γνωστές ψηφιακές βοηθούς. Το Sonos Beam ανήκει στην κατηγορία των sound bars και η πιο συνηθισμένη θέση τοποθέτησής του είναι κάτω από μία μεγάλη τηλεόραση. Είναι η πρώτη συσκευή που συνεργάζεται με όλες τις υπάρχουσες ψηφιακές βοηθούς αφού διαθέτει προεγκατεστημένη την Alexa της Amazon και μπορεί να επικοινωνεί και να εκτελεί εντολές που προέρχονται από τη Siri της Apple και τη Google Assistant.

Πίσω από τη νέα στρατηγική της Sonos για σχεδιασμό συσκευών που επικοινωνούν με διαφορετικά ψηφιακά οικοσυστήματα, βρίσκεται η κοινή διαπίστωση ότι οι οικιακές συσκευές δεν ανανεώνονται με τον ίδιο ρυθμό όπως οι φορητές συσκευές. Ο μέσος χρόνος αντικατάστασης ενός smartphone – για παράδειγμα – μπορεί να κυμαίνεται ανάμεσα στους12 και 18 μήνες αλλά δεν αλλάζουμε τηλεόραση ή ψυγείο κάθε δύο χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι οι περισσότερες έξυπνες συσκευές μας να μένουν τεχνολογικά πίσω και αυτό το κενό φιλοδοξεί να καλύψει η Sonos με το νέο sound bar Beam. Παρόλα αυτά, το Beam είναι πρωτίστως ηχείο, δηλαδή χρειάζεται να συνδεθεί με μία πηγή ήχου ή/και εικόνας για να λειτουργήσει και ακούει τις εντολές που του μεταφέρουν οι Alexa, Siri και Google Assistant. Το Beam θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιουλίου και η τιμή του θα είναι €449.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ