Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της IHS Markit, η Samsung εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των κατασκευαστών οθονών για smartphones. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως ο κυριότερος λόγος της νέας επιτυχίας της Samsung Display είναι η ισχυρή αύξηση της ζήτησης για κυρτές OLED οθόνες.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η IHS Markit δείχνουν πως οι πωλήσεις LCD και OLED οθονών για συσκευές που φέρουν οθόνες 9 ιντσών ή μικρότερες, έφτασαν τα 13 δις δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ο τζίρος αυτός είναι κατά 35% αυξημένος από τον αντίστοιχο της περσινής περιόδου.

Η Samsung Display διατήρησε την πρωτοπορία της κατακτώντας μερίδιο αγοράς 27,2% και επιτυγχάνοντας τζίρο 3,5 δις δολαρίων. Οι αθροιστικές πωλήσεις των εύκαμπτων – κυρτών οθονών OLED έφτασαν τα 1,1 δις δολάρια, διπλασιασμένες από πέρυσι, κάτι που εν πολλοίς πιστώνεται στην κυκλοφορία του Galaxy S8.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε την Japan Display με μερίδιο αγοράς 17,8%, ενώ ακολούθησαν η LG και το κινεζικών συμφερόντων BOE Technology Group.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως τα στοιχεία αυτά είναι εντυπωσιακά, καθώς τονίζουν πως οι πωλήσεις αυτές επιτεύχθηκαν “εκτός σεζόν”.

 

ΣΧΟΛΙΑ