Τα έξυπνα ηχεία είναι η νέα τάση και μετά τις Amazon, Google & Apple, ετοιμάζεται και η Samsung να εισέλθει στο χώρο αυτό. Σαφώς και η προετοιμασία έχει γίνει από καιρό, καθώς μόνο τυχαίο δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το γεγονός πως η Samsung φέτος (με το ντεμπούτο των Galaxy S8 και S8+) μπήκε στο χορό των AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) Powered ψηφιακών βοηθών.

Σύμφωνα λοιπόν με διάφορα reports που έκαναν την εμφάνισή τους αμέσως μετά την ανακοίνωση του Apple HomePod, η Samsung, κατασκευάζει το δικό της έξυπνο ηχείο, στο οποίο η Bixby – η ψηφιακή βοηθός της Samsung – θα αναλάβει την “εξυπηρέτηση” των χρηστών.

Οι χρήστες θα μπορούν μέσω φωνητικών εντολών να θέτουν ερωτήματα ή να αναθέτουν εργασίες στην Bixby και για το μέλλον η Samsung έχει προγραμματίσει την αναγνώριση των κινήσεών μας (gestures – χειρονομίες), ως ένα extra τρόπο επικοινωνίας με το έξυπνο ηχείο της.

Δυστυχώς, ακόμα δεν γνωρίζουμε το πότε θα κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο αξεσουάρ. Αν κρίνουμε από την “προϊστορία”, η Samsung τιμολογιακά μάλλον θα κινηθεί ανάμεσα στις προτάσεις της Google και της Apple.

Δυο λόγια

Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος αγώνας δρόμου θα είναι μακρύς. Αυτό που ακόμα δεν γνωρίζουμε, είναι αν τελικά οι καταναλωτές θα ανταποκριθούν και θα αγοράσουν τελικά τα έξυπνα ηχεία που θα κατακλύσουν την αγορά.

Σαφώς και οι εταιρείες έχουν κάνει τις μελέτες τους και είναι αποφασισμένες ακόμα και να χάσουν χρήματα προκειμένου να “κλειδώσουν” τους καταναλωτές στο δικό τους οικοσύστημα, αλλά, όλο αυτό δεν θα έχει κανένα νόημα αν τελικά οι καταναλωτές γυρίσουν την πλάτη στα προϊόντα αυτά.

 

Aκολουθώντας μας στη σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα μας. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει κανάλι στο YouTube, όπου αναρτούμε video οδηγούς με βήμα προς βήμα οδηγίες.

Προσθέστε το tecky.eu στην οθόνη αφετηρίας του smartphone σας ή στα αγαπημένα του browser που χρησιμοποιείτε, για να έχετε γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, αλλά και πρόσβαση σε άρθρα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες σας συσκευές.

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροΠώς κατεβάζουμε videos από το YouTube (iPhone / iPad)
Επόμενο άρθροmacOS High Sierra: τα κυριότερα χαρακτηριστικά του
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.