Η Samsung ανταποκρίθηκε στις ολοένα και περισσότερες αναφορές για προβλήματα στις οθόνες των συσκευών – ναυαρχίδων της, Galaxy S9/S9+. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες στην ιστοσελίδα Android Police και στα σχετικά νήματα στο Reddit και στα fora υποστήριξης της Samsung.

Οι χρήστες αναφέρουν πως η οθόνη αφής των συσκευών αυτών σε μερικές περιπτώσεις δεν ανταποκρίνεται στο άγγιγμά τους, σε κάποια σημεία της. Ενώ κάποιες φορές το ζήτημα επιλύεται με «επιστροφή» των συσκευών στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και σε άλλες περιπτώσεις με την αύξηση της ευαισθησίας της οθόνης αφής, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η εταιρεία αντικατέστησε τις συσκευές καθώς δεν κατέστη δυνατή με κανένα τρόπο η αποκατάσταση του προβλήματος.

Εκπρόσωπος της Samsung, δήλωσε στο Engadget:

«Στη Samsung, η ικανοποίηση των πελατών μας αποτελεί τον πυρήνα της δουλειάς μας και σκοπεύουμε να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Ερευνούμε μερικά περιορισμένα περιστατικά που αφορούν την απόκριση των οθονών αφής στις συσκευές μας Galaxy S9/S9+. Συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και εξετάζουμε τα περιστατικά. Ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ή έχουν ερωτήσεις, να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί μας.»

Φυσικά, τέτοια περιστατικά καταγράφονται σε κάθε κυκλοφορία εμπορικών μοντέλων. Οι κατασκευαστές πωλούν εκατομμύρια συσκευές και είναι λογικό ένα μικρό ποσοστό από αυτές να είναι προβληματικές. Παρακολουθούμε το ζήτημα και θα σας ενημερώσουμε για την εξέλιξή του.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ