Η Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της tablet που απευθύνεται στους επαγγελματίες αλλά και ταυτόχρονα στους απλούς χρήστες, Galaxy Tab S6.

Η συσκευή διαθέτει Super AMOLED οθόνη 10,5 ιντσών με αναλογία 16:10 και ανάλυση 2560 x 1600 pixels. Είναι εξαιρετικά λεπτή (5,7 χιλιοστά), ενώ ζυγίζει μόνο 420 γραμμάρια. Φέρει οπίσθιο σύστημα κάμερας διπλού φακού (κεντρικός φακός / ultra wide [123 μοίρες] φακός) και εμπρόσθιο στα 8 megapixels.

Θα φοράει την πολύ δυνατή μονάδα κεντρικής επεξεργασίας Snapdragon 855 της Qualcomm και θα διατίθεται σε εκδόσεις με έως και 8GB RAM. Θα διαθέτει επίσης τετραπλό σύστημα ηχείων της AKG με υποστήριξη Dolby Atmos (2+2 σε κάθε πλευρά). Ο αποθηκευτικός χώρος θα φθάνει τα 256GB. Παρέχεται επίσης υποστήριξη για κάρτες microSD χωρητικότητας έως 1TB.

Το S Pen, το οποίο και θα συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία / τιμή διαθέτει λειτουργία remote control και θα «κολλάει» μαγνητικά στην πλάτη της συσκευής, ενώ ταυτόχρονα θα φορτίζεται. Η μπαταρία της συσκευής ανέρχεται στα 7.040mAh και σύμφωνα με τη Samsung παρέχει αδιάλειπτη λειτουργία 15 ωρών.

Το Galaxy Tab S6 θα τρέχει το Android 9 Pie παρέα με την έκδοση 1.5 του περιβάλλοντος OneUI της Samsung. Το παρόν δίνει και το περιβάλλον DeX της εταιρείας το οποίο παρέχει μία desktop εμπειρία χρήσης με υποστήριξη πολλαπλών παραθύρων. Η νέα βάση – πληκτρολόγιο (δεν συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία – 179$ συν φόροι) θα διαθέτει πλέον ειδικό πλήκτρο για τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στα τέλη του Αυγούστου σε τρία χρώματα (Mountain Gray, Cloud Blue & Rose Blush) ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμη στη χώρα μας στις αρχές του Σεπτέμβρη. Η έκδοση των 6GB RAM / 128GB αποθηκευτικού χώρου θα πωλείται στα 649$ συν τους φόρους ενώ αυτή των 8GB / 256GB στα 729$. Έως το τέλος του έτους αναμένονται και οι LTE εκδόσεις, χωρίς όμως να γνωρίζουμε τις τιμές τους.

Ακολουθεί ο επίσημος πίνακας των χαρακτηριστικών της συσκευής από την ιστοσελίδα της εταιρείας

ΣΧΟΛΙΑ