Η Samsung παρουσίασε χθες στα πλαίσια του unpacked event της τη νέα σειρά συσκευών Galaxy που απευθύνεται στο high end σκέλος της αγοράς. Επιπροσθέτως, η εταιρεία παρουσίασε τις συσκευές Galaxy 5G και Galaxy Fold που θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο έτος.

Στις νέες συσκευές ξεχωρίζουν τα νέα πάνελ οθόνης που φέρουν την τεχνολογία Dynamic AMOLED, ενώ πρόκειται για τις πρώτες συσκευές με πιστοποίηση HDR10+.

Οι Infinity-O οθόνες της σειράς Galaxy S10 φέρουν πολύ μικρή εγκοπή στο άνω δεξί μέρος και ενσωματωμένο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η Samsung ανακοίνωσε επίσης την πολυ-αναμενόμενη συσκευή της με αναδιπλούμενη οθόνη που τιτλοφορείται Galaxy Fold. Κατά πολλούς πρόκειται για την πρώτη υλοποίηση του μέλλοντος των smartphones και κατά γενική ομολογία η τιμή των δύο χιλιάδων ευρώ ήταν αναμενόμενη. Με την πάροδο των ετών οι τεχνολογίες αυτές θα ωριμάσουν και οι συσκευές που τις φέρουν θα απευθύνονται σε μεγαλύτερο μέρος της αγοράς και όχι αποκλειστικά στους early adopters.

Τώρα, το αν οι αναδιπλούμενες οθόνες είναι το μέλλον γενικότερα, είναι κάτι που μένει να φανεί. Μην ξεχνάτε πως κατά το παρελθόν είχαν χαρακτηριστεί ως «μέλλον» διάφορες τεχνολογίες που πάτωσαν, όπως οι 3D οθόνες. Ακόμα και οι κυρτές οθόνες πλέον δεν συγκινούν τους χρήστες και δεν είναι τυχαίο πως το Galaxy S10e φέρει επίπεδη οθόνη.

Σε κάθε περίπτωση η Samsung με το Galaxy Fold καινοτόμησε, προσφέροντας στην αγορά κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ακολουθεί ένας συγκριτικός πίνακας που ετοιμάσαμε με τα κυριότερα χαρακτηριστικά όλων των συσκευών κινητής τηλεφωνίας που ανακοίνωσε χθες το βράδυ η Samsung (συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων, των τιμών, των ημερομηνιών κυκλοφορίας κ.λπ.):

 

ΣΧΟΛΙΑ