Ο κατασκευαστής κινητών συσκευών από την Κίνα, Oppo, ανακοίνωσε την υλοποίησή του για τις εμπρόσθιες κάμερες κινητών συσκευών σε μια προσπάθεια για την εξάλειψη των εγκοπών. Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για την «παγκόσμια πρώτη» τοποθέτηση κάμερας κάτω από την οθόνη (Under Screen Camera).

Η τεχνολογία επιδείχθηκε στο Mobile World Congress στη Σαγκάη, ενώ είχε νωρίτερα προηγηθεί μία teaser ανάρτηση στο twitter:

Σύμφωνα με την Oppo, η εμπρόσθια κάμερα έχει τοποθετηθεί σε μία περιοχή της οθόνης που είναι κατασκευασμένη από ένα εξαιρετικά διαφανές υλικό και φέρει ειδική δομή εικονοστοιχείων (pixels) προκειμένου να φτάνει το φως στο φακό. Είναι μεγαλύτερη από τις συνήθεις selfie κάμερες και με μεγαλύτερο διάφραγμα.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν πως με τη συγκεκριμένη υλοποίηση δυσκολεύτηκαν να πετύχουν την ίδια ποιότητα λήψεων που έχουν οι άλλες κάμερες. Μέσω κυρίως λογισμικού, προσπαθούν να επιλύσουν προβλήματα που σχετίζονται με τη θαμπάδα, τις λάμψεις και την πιστότητα των χρωμάτων, εκτιμούν όμως πως τα κατάφεραν και πως η δική τους πρόταση «δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις συνηθισμένες κάμερες».

Το πρώτο smartphone που θα φέρει τη συγκεκριμένη τεχνολογία (USC) θα κυκλοφορήσει «στο προσεχές μέλλον», οπότε και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ποιότητα των φωτογραφιών και των videos που θα καταγράφει η πρώτη – ενσωματωμένη στην οθόνη – κάμερα.

ΣΧΟΛΙΑ