Η Apple τελικά όντως είχε σχεδιάσει το iPhone X και σε χρυσό χρώμα, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC). Όταν οι κατασκευαστές έξυπνων τηλεφώνων πρόκειται να κυκλοφορήσουν ένα νέο smartphone, ενημερώνουν την Επιτροπή με όλες τις λεπτομέρειες του προϊόντος, κάτι που και η Apple έκανε το Σεπτέμβρη του 2017.

Στο συγκεκριμένο έγγραφό της η Apple χρησιμοποίησε ένα iPhone X σε χρυσό φινίρισμα.

Στο έγγραφο που κατέθεσε η Apple στην Επιτροπή απεικονίζεται ένα χρυσό iPhone X υπό διάφορες γωνίες λήψης προκειμένου να γίνουν πλήρως κατανοητά το form factor και οι διαστάσεις της συσκευής.

Αν και τα έγγραφα κατατέθηκαν το Σεπτέμβρη που μας πέρασε, από άλλα έγγραφα προκύπτει πως η Apple ξεκίνησε την προετοιμασία τους από τον Ιούλιο του ’17. Αρκετοί εκτιμούν πως το περασμένο καλοκαίρι η Apple σχεδίαζε να κυκλοφορήσει την επετειακή συσκευή σε τρία χρώματα: χρυσό, ασημί και διαστημικό γκρι. Στη συνέχεια και λόγω προβλημάτων στην παραγωγή, η εταιρεία αποφάσισε να μη διαθέσει τη συσκευή σε χρυσό φινίρισμα.

Οι πληροφορίες του εντύπου που κατέθεσε η Apple δεν ήταν εμπιστευτικές και μπορούσαν άμεσα να δημοσιοποιηθούν, υπήρχε όμως εμπιστευτικότητα έξι μηνών ως προς τις φωτογραφίες της συσκευής. Η περίοδος αυτή έληξε πριν λίγες ημέρες.

Πριν το λανσάρισμα του iPhone X τα περισσότερα reports έκαναν λόγο για τρία χρώματα. Ο Ming-Chi Kuo της KGI Securities είχε τότε αναφέρει πως λόγω προβλημάτων στην παραγωγή του φινιρίσματος «Blush Gold», το συγκεκριμένο μοντέλο θα κυκλοφορούσε σε δεύτερο χρόνο.

Δεν είναι σαφές αν η Apple ακόμα σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το iPhone X με χρυσό φινίρισμα. Πρόσφατες φήμες, ανέφεραν πως η Apple θα λανσάρει το νέο χρώμα προκειμένου να αναζωογονήσει τις πωλήσεις της συσκευής. Σε αυτό το ενδεχόμενο, είναι πιθανό να δούμε την παρουσίαση του χρυσού iPhone X τον Ιούνιο, κατά το εναρκτήριο keynote του φετινού Παγκοσμίου Συνεδρίου Προγραμματιστών.

Εάν τα προβλήματα κατασκευής του συγκεκριμένου φινιρίσματος έχουν πλήρως επιλυθεί είναι επίσης πιθανό να δούμε στην κολεξιόν των συσκευών iPhone του 2018 να περιλαμβάνεται και το χρυσό χρώμα.

ΣΧΟΛΙΑ