Η NEC ανακοίνωσε πως ανέπτυξε ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου ευρείας κλίμακας για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση περισσότερων από 300.000 ατόμων στους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών, των εθελοντών, των μέσων ενημέρωσης και του λοιπού προσωπικού. Είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η υλοποίηση της NEC βασίστηκε στο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης NeoFace, το οποίο αποτελεί μέρος του project Bio-IDiom, μίας βιομετρικής τεχνολογίας πιστοποίησης ταυτότητας που ανέπτυξε η NEC. Η εφαρμογή του συστήματος στο Τόκιο το 2020 θα περιλαμβάνει τη σύνδεση φωτογραφικών δεδομένων μέσω κάρτας IC (έξυπνη κάρτα ανέπαφων συναλλαγών), η οποία θα παρέχεται μόνο στα διαπιστευμένα άτομα. Η NEC υποστηρίζει πως διαθέτει την κορυφαία τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στον κόσμο με βάση τις δοκιμές αναφοράς (benchmarks) που έγιναν από το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας των ΗΠΑ.

φωτό: Sam Byford / The Verge

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο οι υπεύθυνοι ασφαλείας καλούνται να αντεπεξέλθουν σε νέες προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν ταχύτατη πιστοποίηση των εμπλεκόμενων με τους αγώνες. Σε αντίθεση με προηγούμενους Αγώνες, στο Τόκιο δεν θα υπάρχει ένα Ολυμπιακό Πάρκο στις εγκαταστάσεις του οποίου οι επισκέπτες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα, αλλά θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι αθλητές και το εμπλεκόμενο με τους αγώνες προσωπικό (εθελοντές κλπ) θα πρέπει να πιστοποιούν την ταυτότητά τους σε κάθε χώρο, κάθε φορά.

Ο στόχος της NEC και των διοργανωτών είναι ένα ταχύτατο σύστημα αναγνώρισης προσώπου που θα αποτρέπει τη δημιουργία ουρών κατά τη διάρκεια του θερμού καλοκαιριού στο Τόκιο. Οι Αγώνες θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου του 2020 και αν ο καιρός θα είναι αντίστοιχος με αυτόν του φετινού καλοκαιριού στην πόλη, θα πρόκειται για τους θερμότερους Ολυμπιακούς Αγώνες της εκατονταετίας.

Η NEC επέδειξε την υλοποίησή της σήμερα στο Τόκιο. Στην αναλυτική παρουσίαση υπήρχαν παραδείγματα με αθλητές που κρατούσαν την έξυπνη κάρτα άλλου αθλητή (το σύστημα δεν έδωσε έγκριση), ακόμα και με παίκτη του βόλεϊ με ύψος 2,08μ., προκειμένου να επιδειχθεί η αξιοπιστία αλλά και το εύρος της ορθής λειτουργίας του συστήματος της εταιρείας. Στην επίδειξη, αρκετοί άνθρωποι έμπαιναν γρήγορα σε ένα χώρο ενώ το σύστημα τους αναγνώριζε πολύ γρήγορα, προβάλλοντας άμεσα στα monitors τις φωτογραφίες τους.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ