Αν και η Motorola συνηθίζει να έχει ένα απλό line up στις συσκευές της και να μην μπερδεύει τους καταναλωτές με πολλά διαφορετικά μοντέλα, αυτό τελικά δεν ισχύει για τη σειρά έξυπνων τηλεφώνων της, «G». H εταιρεία, ανακοίνωσε την κυκλοφορία στην Ευρώπη των συσκευών της G5S και G5S Plus. Αργότερα τα μοντέλα αυτά θα κυκλοφορήσουν και στις ΗΠΑ, πιθανότατα ελαφρώς τροποποιημένα.

Πρόκειται στην ουσία για ειδικές εκδόσεις (special editions) των συσκευών G5. Το σασί αποτελείται από αλουμίνιο, ενώ η διπλή κάμερα των 13 megapixels στο Plus μοντέλο φέρει δυνατότητες αίσθησης του βάθους. Το «απλό» μοντέλο, φέρει μία μονή κάμερα των 16 megapixels με δυνατότητα αυτόματης εστίασης στα πρόσωπα που εμφανίζονται στο «κάδρο».

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν οθόνη LCD με ανάλυση Full HD (1080p). Το μέγεθος της οθόνης του G5S είναι στις 5,2 ίντσες, ενώ του Plus στις 5,5. Το Plus μοντέλο φέρει NFC chip, ενώ στο απλό μοντέλο αναφέρεται το NFC στα χαρακτηριστικά της συσκευής, αλλά όχι και στα επίσημα specs. Αυτό είναι κάτι που μένει να διαλευκανθεί, αν και με βάση τη λογική και το μικρότερο μοντέλο θα υποστηρίζει το χαρακτηριστικό αυτό.

Στο G5S Plus συναντάμε το ίδιο – Snapdragon 625 – chipset που φέρει και το G5 Plus, ενώ το G5S «φοράει» το πιο αδύναμο Snapdragon 430 chipset. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν μνήμη RAM στα 3GB και 32GB αποθηκευτικού χώρου.

Τα G5S και G5S Plus θα ντεμπουτάρουν με το Android 7.1. Επίσης, η Motorola έκανε μνεία σε δύο χαρακτηριστικά, στο Night Display και στο Quick Reply, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην Ευρώπη το Moto G5S θα τιμολογείται στα 250€, ενώ το Moto G5S Plus στα 300€.

ΣΧΟΛΙΑ