Η Microsoft προτείνει στους χρήστες της Android & iOS συσκευές βάζοντας τέλος στα Windows Phone

406

Η Microsoft παραδέχθηκε την ήττα της στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων για smartphones και πλέον ζητά και επίσημα από τους χρήστες των Windows 10 Mobile να μεταβούν σε περιβάλλον Android ή iOS.

Με ένα – End of Support – έγγραφό της, η εταιρεία ενημερώνει τους χρήστες του λειτουργικού της συστήματος για φορητές συσκευές πως μετά από τη 10η Δεκεμβρίου 2019 δεν θα εκδίδονται ενημερώσεις ασφαλείας.

Η σελίδα, η οποία φέρει τον τίτλο «Windows 10 Mobile End of Support: FAQ» απαντά σε ένα εύρος πιθανών ερωτήσεων, όπως στο τι σημαίνει για τους χρήστες η διακοπή της υποστήριξης μετά τη 10η Δεκεμβρίου. Η πρόταση όμως της Microsoft στην ερώτηση «τι προτείνεται τώρα στους χρήστες;» είναι η εξής:

«Με τη διακοπή της υποστήριξης του Windows 10 Mobile OS προτείνουμε στους πελάτες μας τη μετάβαση σε μία υποστηριζόμενη Android ή iOS συσκευή. Η προσήλωσή μας στην παραγωγικότητα κάθε οργανισμού και κάθε ατόμου ξεχωριστά μας ωθεί στην υποστήριξη των εφαρμογών μας για τις συγκεκριμένες συσκευές και πλατφόρμες.» 

Η Microsoft αναγνωρίζει επίσης πως η ψηφιακή βοηθός της, Cortana, δεν συναγωνίζεται πλέον στα ίσια τους βοηθούς Google Assistant και Alexa:

«Οι συνδρομητές της υπηρεσίας Microsoft 365 θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν τις ικανότητες της Cortana μέσω του Google Assistant ή μέσω της Alexa, όπως δηλαδή χρησιμοποιείτε σήμερα τις εφαρμογές μας και αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθηθεί», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft, Satya Nadella.

Η Microsoft, όλα αυτά τα χρόνια, σπατάλησε πολύτιμους πόρους και έχασε αρκετά χρήματα προκειμένου να υποστηρίξει την πλατφόρμα της για φορητές συσκευές. Ποτέ όμως δεν κατάφερε να αποκτήσει τη βάση χρηστών που απαιτείται για ένα υγιές οικοσύστημα από άποψη ποσότητας και ποιότητας των διαθέσιμων εφαρμογών.

Αυτό που θα μας μείνει από τα Windows Phone είναι η εξαιρετική απόδοση («βούτυρο») του λειτουργικού συστήματος ακόμα και στις συσκευές πέριξ των 100-120€. Σε αυτόν τον τομέα οι μηχανικοί της Microsoft κέρδισαν κατά κράτος όλους τους ανταγωνιστές τους, κάτι όμως που τελικά δεν αποδείχθηκε αρκετό για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ